Aquest dimecres 14 de juny, tindrà lloc la presentació en la Catedral d’Oriola del projecte de restauració de l’òrgan barroc catedralici, un dels més importants de la Comunitat Valenciana.
Serà a les 17.00 hores en la pròpia Catedral i es comptarà amb la presència de Sr. José Antonio Gea, degà de la Catedral d’Oriola, la Comissió de Restauració creada i els organeros.
Amb aquest acte es donarà principi a més a la primera fase de restauració en la qual es procedirà al desmuntatge d’aquesta peça de gran valor artístic i patrimonial del segle XVIII.
El gran òrgan barroc de la Catedral d’Oriola va ser realitzat per Nicolás Salanova i Martín Userralde a València en 1733. Té més de 72 registres, cadereta i gran trompetería de batalla. Amb aquest projecte de restauració, el Cabildo de la Catedral pretén dur a terme una restauració històrica per a la qual es necessitaran prop de 400.000 euros dels quals la Generalitat Valenciana subvencionarà els primers 90.000.
Es presentaran també en la trobada amb els mitjans la campanya prevista per a recaptar fons, “Apadrina un tub”, així com tots els detalls que envolten a aquesta restauració històrica.