El dijous 21 d’abril, per motiu de la setmana del Dia Internacional del Llibre, a les 6 de la vesprada tenim una cita en la llibreria Contalles (Benidorm) per a acudir a la presentació de la novel·la infantil «Magenta Velero y el misterioso cofre de madera»  escrita i il·lustrada per Juan Carlos Rosa Casasola, artista nascut a Benidorm (1988, Alacant) resident a Berlín.

La novel·la, publicada per l’editorial Babidi-Bú (Sevilla, 12.2021), és una lectura recomanada per a majors de 7 anys, i ens ensenya a “deixar anar per a seguir avant”, a més de valors feministes i inclusius.

En ella coneixerem a la capitana pirata Magenta Velero, qui perd tots els seus tresors en el naufragi del seu vaixell, incloent un cofre màgic que sempre ha mantingut en secret. La pirata té una relació de dependència amb el cofre de fusta, i arriba fins i tot a viatjar al fons de la mar per a rescatar-lo. Sap que sola no pot fer-lo, i alegrement comptarà amb l’ajuda de la seua tripulació i d’unes germanes inventores que l’ajuden tant en la cerca del tresor com a alliberar-se del seu secret i la seua pena. Finalment, quan Magenta està llesta per a deixar anar, és capaç de trobar bellesa de nou i continuar el seu viatge.

El treball artístic de Rosa Casasola tracta temes sobre les relacions personals i la diversitat. Un dels objectius de l’autor era “crear un llibre amb el qual anar al llit i somiar”, tant per la narrativa com per les il·lustracions, fetes a mà.

Juan Carlos torna a Benidorm per a presentar la seua novel·la després de presentar el llibre a Berlín el passat 2 d’abril, Dia Internacional del Llibre Infantil. En la xarrada podrem aconseguir el nostre llibre dedicat amb una il·lustració personalitzada i l’autor explicarà els perquès del llibre, buscarem respostes a les preguntes “què és un tresor “ o “per què és important representar la diversitat” i altres boges preguntes que els peques de la casa vulguen preguntar.