L’alcalde, Carlos González, acompanyat pels regidors i regidores, Mariola Galiana, Marga Antón i Carles Molina va assistir ahir en el Centre de Congressos a la presentació del llibre “Editando genes: recorta, pega y colorea” escrit per Lluis Montoliu i el pròleg de la qual ha sigut escrit per l’investigador il·licità Francis Mojica.

“Per a nosaltres és un orgull que una obra d’aquesta importància científica siga presentada a Elx. I, per descomptat, que científics i investigadors tan rellevants i tan brillants es donen cita a la nostra ciutat”, ha declarat l’alcalde qui ha afegit que “ens agrada que el nom d’Elx s’associe a la ciència i als debats que tot això suscita. Per això, vull agrair a Lluis Montoliu que haja triat Elx per a presentar la seua obra, i, també a Francis Mojica que ho haja possibilitat”.

Durant la presentació del llibre, tant l’alcalde com Montoliu van destacar la figura de Francis Mojica, i la importància que per a la ciència té el seu treball entorn dels CRISPR, línia d’investigació sobre la qual escriu Montoliu en el seu llibre i que li ha portat a estar nominat per als Premis Nobel.

Tal com va explicar Montoliu “aquest llibre pretén aportar informació bàsica i assequible sobre l’edició genètica i sobre aquesta nova tecnologia. Ressaltar tant els avantatges com les limitacions o problemes no resolts per a oferir una visió realista i honesta del que podem esperar d’aquesta revolució tecnològica. Parlar del futur de l’edició genètica és pràcticament parlar del present”, va indicar el científic qui va afegir que CRISPR és una paraula que es va inventar a Elx, per iniciativa de Francis Mojica i això té un enorme valor.