La regidor de Turisme de l’Ajuntament de Torrevella, Rosario Martínez, i la responsable nacional de Turisme de Salins España, Ana Raquel López, han presentat les rutes guiades a peu o amb bicicleta, que es posaran en marxa a les Salines de Torrevella.
Aquestes noves rutes que oferiran les Salines en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrevella s’inauguraran el dissabte, 10 de desembre, (a peu) i el diumenge, 11 de desembre, amb bicicleta, totes dues a les 9.00 hores.
La ruta començarà dins de la mateixa porta de les Salines, al Carrer Portalicos S/N, on s’ha habilitat una zona sobre aquest tema per a aparcar les bicicletes i donar-li la benvinguda al turista. Els tiquets es cobren a la botiga, però és necessària una reserva prèvia amb el correu que apareix en web visitatorrevieja@salins.com o als telèfons que apareixen en els fulls de mà i també en el cartell de tres metres que s’ha col·locat en l’entrada de les salines.
El grup mínim per a realitzar totes dues rutes és de 5 persones i estan adequades per a tota mena de públic. Per a la ruta amb bicicleta han de portar la seua pròpia bici (casc obligatori) i és recomanable per a majors de 5 anys.
A PEU O AMB BICICLETA PRÒPIA
Visites individuals, empreses, grups escolars, associacions, esdeveniments
Guiades a peu o amb bicicleta. Ruta de 3,4 quilòmetres, on podran veure tota la zona industrial, fàbriques abandonades, apilador, llacs roses, zona qualle de vaixells, muntanyes de sal, recreació eixida tornada ciclista i volta a la botiga.
Recomanacions per a totes dues rutes: Calçat còmode tancat, roba còmoda, protecció per al cap i solar i hidratació.
El visitant serà l’encarregat de portar el seu propi kit de burxades o reparació de la bicicleta.
36.000 PERSONES HAN VISITAT AQUEST ANY 2022 LES SALINES AL TREN SALINER
Visites individuals, empreses, grups escolars, associacions, esdeveniments…
Passeig al tren saliner des del punt d’eixida (Passeig de la Llibertat S/N) fins a l’entrada a les salines, amb locució en diversos idiomes. Dins farem una parada en la qual explicarem detalls de la indústria salinera. Podran veure i fotografiar la llacuna rosa, maquinària antiga, pujar al mirador de sal, fer-se fotos en el pontó sobre el llac, trepitjar des d’on va eixir la volta ciclista a Espanya 2019, tocar mostres de sals o comprar en la boutique. Volta al punt de partit.
Duració aproximada, 1 hora. Consultar horaris actualitzats en la web.
TASTOS A LA MUNTANYA DE SAL
Experiència exclusiva, diferent i especial on viuran un recorregut guiat amb detalls interessants per les Salines de Torrevella i en el qual podran degustar a la muntanya de sal d’uns salaons de la zona i vi de La Mata, a més de poder fotografiar la llacuna rosa, maquinària antiga, pujar al mirador de sal, fer-se fotos en el pontó sobre el llac, trepitjar des d’on va eixir la volta ciclista a Espanya 2019, tocar les nostres mostres de sals, tot això veient un capvespre únic. A més, podran adquirir sals i souvenirs de la zona a la nostra  botiga. Els dies de vent, el tast es farà a peu de la muntanya, no arriba.