Presentada la nova Setmana Modernista 2020 d’Alcoi

Presentada la nova Setmana Modernista 2020 d’Alcoi

La Setmana Modernista 2020 d’Alcoi tindrà lloc del 21 al 27 de setembre. Enguany anirà dedicada Francisco Laporta Valor (Alcoi, 1850-1914)  Pintor, fotogravador, fotògraf, professor d’idiomes i catedràtic de Dibuix.
Va estudiar a l’Escola Superior de Belles arts de Sant Ferran (Madrid). Es va interessar per la tècnica del fotogravat i, juntament amb els seus germans, va patentar un nou procediment que permetia obtenir imatges directes del natural, la comercialització del qual es va efectuar a través de la societat Laporta Hermanos amb domicili a Madrid, des d’on atenien les comandes que els arribaven de tota Espanya.
Paral·lelament, Francisco Laporta va desenvolupar a la seua ciutat natal una intensa activitat, tant artística com

Lorena Zamorano Gimeno. Regidora de Turisme

Lorena Zamorano Gimeno. Regidora de Turisme

industrial. Bona prova d’això és el muntatge d’un taller de litografia, associat amb el seu amic Camilo Albors i, poc després, en 1883, va fundar la revista Belles arts amb el periodista Julio Puig. Igualment es va dedicar a la fabricació de papers de palla i va obrir un taller per al pintat de papers decoratius.
Va ser regidor de l’Ajuntament d’Alcoi i catedràtic de dibuix de l’Escola d’Arts i Oficis d’Alcoi i de l’Escola de Belles arts de Barcelona. Entre 1894 i 1910, aproximadament, va estar vinculat a l’Escola d’Arts i Oficis d’Alcoi, de la qual va ser director i a més va exercir com a catedràtic de Dibuix i professor d’idiomes.
Com a pintor, les seues obres les va realitzar majoritàriament a la nostra ciutat, on va realitzar una gran labor intel·lectual, social i artística. La seua obra gira al voltant de temes religiosos i històrics.
Va estar molt vinculat a la festa de Moros i Cristians fins al punt de dissenyar els dissenys de la Filà Marrakesch, de la Filà Gusmans i Filà ‘Vascos’, a més també és seu el disseny de l’alferes 1903 per la filà Chano, Antonio Espinós Jordá, ‘Toni el Rei’, va ser la primera vegada que un càrrec vestia de forma totalment diferent a la de la filà. En els últims anys de la seua vida va ser nomenat part de la primera Comissió Consultiva de l’Associació de Sant Jordi en 1904 «para que en lo sucesivo no pasara ningún boceto que no fuera reglamentario», càrrec previ al que hui es coneix com a assessor artístic.

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X