El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, juntament amb el president de l’Orquestra Simfònica de Torrevella (OST), Pelayo Mellado, i el seu director, José Francisco Sánchez, ha presentat la programació de la temporada 2020-21 de l’Orquestra, els concerts de la qual se celebraran l’Auditori Internacional, i que donarà principi el dissabte, 31 d’octubre, amb un concert per a celebrar el 250 aniversari del naixement de Beethoven. S’interpretarà l’obertura de “Egmont”, composta per a posar música a l’obra de teatre del mateix nom, escrita per Goethe. També el concert per a piano Núm. 21 de Mozart, juntament amb Svetlana Berezhnaya, una de les millors pianistes i organistes russes del panorama actual. Per a tancar la gala s’oferirà la Simfonia Núm. 3 “Heroica” de Beethoven, composta en 1803 i que el compositor alemany va dedicar a Napoleó Bonaparte.

El 3 i el 6 de gener hi ha cita obligada amb el ja tradicional Concert d’Any Nou – Reis, en la qual serà ja ni més ni menys que la seua onzena edició. Com sempre, entre els valsos i les polkas vieneses es colaran alguna aparença de música espanyola, per a donar-li el nostre segell particular. En el descans tots els assistents estaran convidats a la també ja típica copa de cava per a brindar tots junts pel nou any.

El tercer concert de la temporada, que tindrà lloc el 27 de febrer, estarà completament dedicat al romanticisme, de la mà de l’immortal Chopin amb el seu concert per a piano Núm. 1, interpretat per la prestigiosa pianista xinesa Shiran Wang. També s’interpretarà la Simfonia Núm. 1 de Brahms, el que és considerat com l’hereu de Beethoven, i amb la composició del qual va dedicar un homenatge al mestre que tant li va influir, encara que no van ser contemporanis.

Per a la quarta actuació de la temporada, el dissabte 27 de març es rescatarà un concert programat inicialment per a maig del present any, que lamentablement va haver de ser cancel·lat arran de la crisi del Covid-19, i dedicat a la música del continent americà. De l’estatunidenc Gershwin s’interpretaran la “Obertura Cubana” i la famosíssima “Rhapsody in Blue”, amb la col·laboració del pianista López Salas. Del també nord-americà Leonard Bernstein l’Obertura de “Càndida”. Viatjarem també a Mèxic amb el “Danzón Nº2” Arturo Márquez i el “Huapango” de Moncayo, i a l’Argentina de la mà de Astor Piazzolla, amb el seu famós “Oblivion”.

Finalment, i per a tancar la temporada, el dissabte 8 de maig s’interpretaran les “8 estacions”, concert que inclou les famoses 4 Estacions de Vivaldi, juntament amb les 4 estacions portenyes de Astor Piazzolla, que el compositor argentí va escriure més de 2 segles després, inspirant-se en les del famós “capellà roig” de Venècia. Aquesta vegada es comptarà amb la col·laboració violinista coreana Sora Han.