Presentada la programació 2020/21 de l’Orquestra Simfònica de Torrevella

Presentada la programació 2020/21 de l’Orquestra Simfònica de Torrevella

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, juntament amb el president de l’Orquestra Simfònica de Torrevella (OST), Pelayo Mellado, i el seu director, José Francisco Sánchez, ha presentat la programació de la temporada 2020-21 de l’Orquestra, els concerts de la qual se celebraran l’Auditori Internacional, i que donarà principi el dissabte, 31 d’octubre, amb un concert per a celebrar el 250 aniversari del naixement de Beethoven. S’interpretarà l’obertura de “Egmont”, composta per a posar música a l’obra de teatre del mateix nom, escrita per Goethe. També el concert per a piano Núm. 21 de Mozart, juntament amb Svetlana Berezhnaya, una de les millors pianistes i organistes russes del panorama actual. Per a tancar la gala s’oferirà la Simfonia Núm. 3 “Heroica” de Beethoven, composta en 1803 i que el compositor alemany va dedicar a Napoleó Bonaparte.

El 3 i el 6 de gener hi ha cita obligada amb el ja tradicional Concert d’Any Nou – Reis, en la qual serà ja ni més ni menys que la seua onzena edició. Com sempre, entre els valsos i les polkas vieneses es colaran alguna aparença de música espanyola, per a donar-li el nostre segell particular. En el descans tots els assistents estaran convidats a la també ja típica copa de cava per a brindar tots junts pel nou any.

El tercer concert de la temporada, que tindrà lloc el 27 de febrer, estarà completament dedicat al romanticisme, de la mà de l’immortal Chopin amb el seu concert per a piano Núm. 1, interpretat per la prestigiosa pianista xinesa Shiran Wang. També s’interpretarà la Simfonia Núm. 1 de Brahms, el que és considerat com l’hereu de Beethoven, i amb la composició del qual va dedicar un homenatge al mestre que tant li va influir, encara que no van ser contemporanis.

Per a la quarta actuació de la temporada, el dissabte 27 de març es rescatarà un concert programat inicialment per a maig del present any, que lamentablement va haver de ser cancel·lat arran de la crisi del Covid-19, i dedicat a la música del continent americà. De l’estatunidenc Gershwin s’interpretaran la “Obertura Cubana” i la famosíssima “Rhapsody in Blue”, amb la col·laboració del pianista López Salas. Del també nord-americà Leonard Bernstein l’Obertura de “Càndida”. Viatjarem també a Mèxic amb el “Danzón Nº2” Arturo Márquez i el “Huapango” de Moncayo, i a l’Argentina de la mà de Astor Piazzolla, amb el seu famós “Oblivion”.

Finalment, i per a tancar la temporada, el dissabte 8 de maig s’interpretaran les “8 estacions”, concert que inclou les famoses 4 Estacions de Vivaldi, juntament amb les 4 estacions portenyes de Astor Piazzolla, que el compositor argentí va escriure més de 2 segles després, inspirant-se en les del famós “capellà roig” de Venècia. Aquesta vegada es comptarà amb la col·laboració violinista coreana Sora Han.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X