El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, el director de Torrevella Cultura, Lalo Díaz; i el coordinador de l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, Manuel Esteban Moreno, han presentat en el matí de hui la programació cultural del primer quadrimestre de 2023.
Des de Torrevella Cultura s’ha preparat una programació d’esdeveniments destinat a tots els públics, els quals són molt diferents, tal com he destacat el seu director. “Ens trobem davant un públic divers, per la qual cosa hem treballat en una agenda cultural variada, donant el seu espai a les associacions i a les pròpies activitats que, des de la Regidoria de Cultura, així com d’unes altres, es realitzen”, han sigut l’explicació de Lalo Díaz sobre la varietat d’esdeveniments i actes. També ha explicat les iniciatives que, des de Torrevella Cultura, es posaran en marxa com són els descomptes per a persones majors i beneficis per als espectadors més fidels, una iniciativa que porta per nom “Amics de la Cultura”.
L’últim diumenge de cada mes es durà a terme, en l’amfiteatre del Teatre Municipal, activitats de dinamització infantil benèfiques. El recaptat anirà destinat a accions socials que es desenvolupen a Torrevella. Es posa en marxa, durant aquest primer quadrimestre de l’any, una experiència gastronòmica que començarà, a manera de prova pilot, amb el concert a l’Auditori Internacional de Fito i Fitipaldis, on totes les entrades ja estan venudes.
Com a bestreta per a la programació del següent quadrimestre, el regidor de Cultura, ha anunciat que arribarà a Torrevella de nou la humorista “Martita de Graná” i el monòleg d’Ángel Martín, per al mes de maig i juny respectivament”. “Continuem apostant per grans produccions i esdeveniments, fent possible que l’oferta cultural de Torrevella siga el més variada i atractiva possible per al públic torrevejense i de tota la província”.
Contínua, en aquest nou quadrimestre, el cicle de “Teatre per a tod@s” enfocat al públic infantil, sent aquesta una iniciativa que busca que les famílies acudisquen al teatre amb una programació cultural concorde. També són presents en aquesta programació esdeveniments marcats en l’agenda de la Regidoria de Festes com són el pregó i la coronació de la Reina del Carnestoltes o la Gala de Drags Queens.
Al març se celebrarà l’III Certamen Nacional de Teatre “Raúl Ferrández”, que tindrà una duració d’una setmana i que comptarà, el 26 de març, amb l’obra “Addictes” protagonitzada per Lola Herrera per a celebrar el Dia Internacional del Teatre. També al març tindrà lloc el Certamen Internacional Juvenil d’Havaneres i Polifonia, l’II Congrés Educatiu “Reinventar l’Educació”, i un esdeveniment per a joves, promogut amb la regidoria de Joventut, sobre videojocs.
Els musicals Forever, un tribut a Michael Jackson, i Dumbo, formen part d’aquesta programació cultural que continua apostant per la major varietat de productes culturals en el Teatre Municipal, a l’Auditori Internacional i en la resta de dependències culturals.
Ja està disponible en la pàgina web https://culturatorrevieja.com i en https://torrevieja.es/es la programació completa corresponents als mesos de gener, febrer, març i abril. Així com es posen a la venda, a través de la pàgina web de Torrevella Cultura, les entrades per a tots els esdeveniments organitzats per la regidoria.