La presentació de la Revista Dia 4 Que Fuera va tindre lloc divendres passat al Pati Fester i va estar dedicada a la memòria del Capità de la Comparsa d’Estudiants mort de forma inesperada durant la jornada d’ahir. En homenatge a la seua memòria i amb paraules de record cap a un gran fester com ell es va presentar la nova edició de la revista Dia 4 Que Fuera que la seua temàtica enguany és el turisme, els museus i el patrimoni fester.

“És el moment de recol·lectar el fruit d’un treball collit durant tot un any. Desig que tots els festers i festeres puguen paladear i entendre aquestes pàgines”, va assenyalar el President de la Junta Central de Festes, Luis Sirera. La portada de la revista és un homenatge als fotògrafs que de forma desinteressada nodreixen a la ciutadania d’un repertori gràfic durant tot l’any com són: Santiago Hernández Reig (Villena Explica’m), Jesús Redondo, Josse Perruquer i Antonio Gómez.

Com sol ser ja tradició, l’acte va servir a més per a conéixer el guanyador del concurs del cartell anunciador de les nostres Festes de Moros i Cristians 2019. Es tracta de l’artista Vicent Ramón Pascual, de Bocairent amb un cartell elegit entre 23 candidats on conflueixen traços clàssics de la cartelleria festera amb la inclusió d’elements propis de la ciutat com són les peces del Tresor.

L’Alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, al costat de la regidora de Festes, Maite Gandia, van ser els encarregats d’entregar el premi de 1.500 euros a l’artista. El primer edil villenense va posar en valor la importància del turisme per a la nostra ciutat, eix conductor de tota la gala. “El turisme és una oportunitat que cal saber aprofitar en un municipi pròsper i modern com el nostre”. Cerdán va afirmar que “disposem de recursos patrimonials que hem de compartir com a ciutat solidària i acollidora que som”.

Durant la vetlada es van presentar també el cartell anunciador del Romiatge de la Verge 2019 i el seu mocador commemoratiu. D’això es va encarregar el president de la Junta de la Verge, Manolo Muñoz, qui va presentar el mocador amb un crespó negre com a senyal de record pel Capità de la Comparsa d’Estudiants. El mocador és de color taronja enguany, inclou detalls del nou mantell de la Verge en el brodat i a més, després de la desgràcia ocorreguda lluiran un crespó negre enguany. Es poden adquirir a partir del dilluns en els locals habituals.

El cartell del Romiatge ha sigut dissenyat per l’artista local José Antonio Martínez Llorca i representa a un feligrés de genolls davant la imatge de l’aparició de la Patrona al costat de la Font del Xop. El 18 d’agost tindrà lloc un Romiatge excepcional on es traslladarà a la Verge des de Santiago a Santa María passant pel centre històric. El dia 25 serà el tradicional Romiatge, La Morenica partirà des de Santa María i després de visitar l’església del Barri San Francisco anirà fins al Carrer La Verge, on reprendrà el recorregut habitual.

Quant als premis de redacció entre els i les cronistes de la nostra ciutat, destacar que “Charraicas del Passeig” ha recaigut en María Gómez Rojas, cronista de la Comparsa de Realistes pel seu article Hogar”. El premi d’Investigació Alfredo Rojas ha sigut per a “Los Iluminados: El farol de la Procesión como símbolo masero definitivo” de José Miguel Pardo.