El nom de moltes ciutats importants, tant del nostre país com de la resta del món, ve lligat al d’una activitat cultural o artística que se celebra en aquesta, i en les quals l’esdeveniment i la ciutat es troben indefectiblement lligats. Per tal motiu és habitual i, per tant, costum, que després de 25 anys de singladura, tornem a ser importants i per això presentarem el 26é CERTAMEN JUVENIL D’HAVANERES, aqueix “xicotet” Certamen que l’any 1995 veia la llum com a complement al Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia, ja és “gran” i referència Internacional per a cors juvenils i infantils tant dins com fora de les nostres fronteres.

El Certamen Juvenil d’Havaneres gaudeix d’una magnífica salut coral i és actualment l’aparador on es donen a conéixer noves agrupacions i serveix de “termòmetre” per a avaluar la qualitat coral de les agrupacions participants, havent d’assumir una fase de competició que res té a veure amb altres concerts no competitius que els cors han dut a terme. Tots els participants, des del moment que són seleccionats, saben que s’enfronten a un repte únic que els marcarà en l’esdevenir futur en el seu cor. Tots volen demostrar des de l’escenari que s’han preparat per a tindre un lloc dins del món coral i on millor que a Torrevieja, bressol de l’havanera.

Per a aquest any 2021, la Comissió Tècnica del Patronat Municipal d’Havaneres ha decidit que siguen quatre agrupacions nacionals seleccionades d’un total d’una vintena de sol·licituds aproximadament, que van fer la seua inscripció per a l’any 2020 i que pels motius que tots coneixem i després dels ajornaments, a l’abril de 2020 i a l’abril de 2021, han quedat per a aquesta fase de competició.

Els cors seleccionats en aquesta vint-i-sisena edició del Certamen Internacional Juvenil d’Havaneres procedeixen de les Comunitats Autònomes de Madrid (2 agrupacions), Comunitat Valenciana (1 agrupació) i Comunitat de Galícia (1 agrupació). Al voltant de 200 joves cantaires es donaran cita el dissabte, 6 de novembre, a partir de les 18.00 hores, en el Teatre Municipal de Torrevieja, on tindrem l’oportunitat de gaudir del cant coral i de l’havanera amb el següent programa:

Fase de Competició:

-Cor Encant de Griñón, Madrid

-Cor “A Xunqueira” de Pontevedra, Galícia.

-Cor Virelai de l’Escola Coral de Quart de Poblet, València.

-Cor “Veus per a la Convivència” de l’IES Francisco Umbral de Ciempozuelos, Madrid

Acabada la fase de competició, es procedirà al Lliurament de Premis i Clausura del 26é CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D’HAVANERES.

JURAT:

El Patronat, juntament amb la Comissió Tècnica ha designat com a jurat per a la 26é edició del CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D’HAVANERES a tres grans noms del panorama coral actual, d’acord amb les exigències qualitatives i artístiques que aquest Certamen Juvenil està adquirint.

Per a aquesta ocasió seran David Pérez (Director Artístico del Certamen Coral “Vila d’Avilés” a Astúries) Ana González (Directora Musical dels “Xicotets Cantors de la JORCAM”), i actualment directora de les tres agrupacions corals d’aquesta institució: Cor Infantil, Xicotets Cantors i Joves Cantores format per les xiques que passen de Xicotets Cantors, i que han sigut guanyadores de diversos Concursos l’any 2019. Des de llavors és el Cor Titular de xiquets del Teatre Real, amb el qual participa en totes les produccions operístiques que el requereixen. I finalment, Nuria Fernández (directora artística i fundadora de VokalArs), agrupació de reconegut prestigi en el panorama coral actual, caracteritzada per l’originalitat de les seues propostes artístiques i un concepte de sonoritat tímbrica amb personalitat pròpia.

Per a aquesta 26é edició del CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D’HAVANERES, l’obra d’obligada interpretació serà “Què és una havanera? amb lletra i música del Mestre Ricardo Lafuente Aguado.

Els premis d’aquest 26é CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D’HAVANERES seran els següents:

-Primer Premi: 3.000 € i trofeu

-Segon Premi: 2.000 € i trofeu

-Tercer Premi: 1.000 € i trofeu

La venda d’entrades ja està disponible per a la fase de competició del Certamen en manera “en línia” en la pàgina web del Patronat Municipal d’Havaneres (www.habaneras.org/taquilla) al preu de 5 €, també el dissabte 6 de novembre en horaris d’11.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores, podran adquirir les entrades de manera física en la taquilla del Teatre Municipal, situada en Plaza de Miguel Hernández, al preu anteriorment indicat.

Per a més informació poden dirigir-se a les oficines del Patronat (C/ Patricio Pérez, núm. 1 1 °C) o als telèfons: 96 571 55 79 – 96 670 77 15, si desitja fer-ho per correu electrònic, serà a la següent adreça: francisco@habaneras.org.

Finalment, recordar que la celebració d’aquest vint-i-sisé CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D’HAVANERES seguirà les normes higièniques sanitàries en prevenció de la COVID 19 establides pel DOGV número 9191 de 08 d’octubre de 2021.