.L’Associació Provincial de Sommeliers d’Alacant, ASPA, ha presentat en el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Alacant la convocatòria dels seus “Premis ASPA 2019 al millor Vi Alacant DOP”.

Es tracta d’un nou concurs que busca reconéixer la qualitat d’aquests vins i premiar l’objectiu de qualitat de moltes dels cellers en aliança amb el sector de la sommelieria, representat en aquesta associació de sommeliers que ja ha complit prop de 20 anys treballant en la zona.

El President de l’Associació, Jose Guerrero, juntament amb altres representants de la seua Junta Directiva, i el President del Consell Regulador, Antonio Miguel Navarro, han presentat el concurs, les seues bases, el jurat i les dates de realització als cellerers. El jurat compta amb la presidència de Juanjo Ruiz Martínez, vicerector d’infraestructures de la Universitat Miguel Hernández d’Elx així com altres reconeguts professionals del sector i la formació. La inscripció de vins començarà a partir d’ara i fins al 31 de març, data a partir de la qual es realitzaran les sessions de tast. Per a principis de juny està previst la fallada del jurat i el lliurament de premis.

El concurs ha establit 6 categories: vins blancs, blancs de moscatell, rosats, negres, vins dolços i de licor i Fondillones. Entre ells s’establiran 4 premis ASPA en formats de Medalles d’Or, Plata, Bronze i Especial als millor puntuats.

Tant ASPA com el Consell Regulador de la DOP Alacant han manifestat la seua voluntat de col·laboració i difusió de la iniciativa així com la professionalització del concurs, l’objectiu del qual és fins i tot tindre un reconeixement oficial i la millor difusió i participació possible any rere any.