Presentat el festival de narració oral “Contes de Vida i Mort” en el Museu d’Aguas de Alicante

Presentat el festival de narració oral “Contes de Vida i Mort” en el Museu d’Aguas de Alicante

El Museu d’Aguas de Alicante ha acollit hui la presentació del primer festival de narració oral “Contes de Vida i Mort”, que tindrà lloc en els Pous de Garrigós, situats en les seues instal·lacions en la plaça del Pont d’Alacant, el pròxim dia 31 d’octubre i en commemoració del Dia dels Fidels Difunts. La roda de premsa ha comptat amb la participació de Raquel López, presidenta de l’Associació Paraules i Contes, i Narradora Oral; i de Martín Sanz, director de Comunicació i Relacions Institucionals d’Aigües d’Alacant.
Aquest projecte, que ha sigut seleccionat en la Convocatòria de Projectes Culturals 2022 realitzada per la Regidoria de Cultura, organitzat per l’Associació Paraules i Contes, i dirigit per Raquel López, ha comptat també amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, Aigües d’Alacant i l’IES Figueras Pacheco. Gràcies al treball conjunt d’aquestes organitzacions, la commemoració de la nit en el Dia dels Fidels Difunts es converteix en una celebració especial, per a la qual “Contes de Vida i Mort” vol conjuminar tres elements a la  ciutat d’Alacant: un lloc, els Pous de Garrigós, sistema d’aljubs del SXIX i un espai la ubicació del qual i especial acústica el converteixen en un lloc carregat de simbolisme per a tota mena de manifestacions artístiques; una tradició, celebració d’aquesta nit en el Dia dels Fidels Difunts; i un art, el de la narració oral d’històries de por.


En paraules dels seus organitzadors, “acudir al primer festival de narració oral Contes de Vida i Mort´ és preparar-se per al gaudi, preparar-se per a participar d'un art que sempre ha acompanyat a l'ésser humà allí on ha anat. Cinc veus, cadascuna amb la seua mirada, el seu accent, la seua manera de narrar, la seua manera d'acompanyar al conte i als protagonistes, cadascuna amb el seu univers contista per compartir”. Per a això, aquesta primera edició del festival constarà d'una conferència inaugural i diverses funcions programades, els detalls de les quals poden consultar-se en la pàgina web https://cuentosdevidaymuerte.com/, amb entrada lliure fins a completar l'aforament. En relació amb el Museu d'Aguas de Alicante com a espai cultural, segons ha declarat Sanz, “amb les manifestacions artístiques que aquest espai museístic alberga, conjuminem tradició i avantguarda; en aquest cas, fem un homenatge a la tradició de mà de la narració oral i del culte als difunts, tot això en aquest recomanable esdevenimentContes de Vida i Mort´. Més enllà del seu objectiu de conscienciació mediambiental, el Museu s'ha convertit en un espai de referència per a acollir projectes oberts a tota la ciutadania que organitzem gràcies a la col·laboració amb altres institucions. `Contes de Vida i Mort´ se suma a altres iniciatives culturals, com el Cicle d'Art i Medi ambient, l'exhibició d'obres de VideoArt Festival o del recent Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Alacant, FITCA, amb els quals ens hem implicat recentment”.
Programa “Contes de Vida i Mort”
Recollida d’entrades, en els Pous de Garrigós (31 d’octubre, a partir de les 17 hores).
Conferència


17.00 h: Antonio Rodríguez Almodóvar
La por a la mort i la mort de la por en els contes orals
Espectacles públic famili


18.30 h: Raquel López i Boniface Ofogo  Contes de vida i mort (funció col·lectiva)
19.30 h: Inés Bengoa i José Manuel Garzón
  Cuentos de vida i mort (funció col·lectiva)
Espectacles públic adult
22.00 h: José Manuel Garzón i José Galiana (al piano)
   Paraules de Miguel

23.00 h: Inés Bengoa
  Mai ve bé. Històries de mort per a viure millor
00.30 h: Boniface Ofogo
  El bufe dels ancestres
01.30 h: Raquel López
  Cuentos de la llum apagada
www.cuentosdevidaymuerte.com
www.aguasdealicante.es

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X