El dimarts 23 de febrer es va presentar el projecte de rehabilitació del conjunt històric de les Eres de la Sal, cofinançat a través de l’Ajuntament de Torrevella, la Diputació Provincial d’Alacant i la Generalitat Valenciana. A l’acte de presentació, que s’ha realitzat sota el cavallet de les Eres de la Sal, han assistit l’alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón; el president de la Diputació Provincial, Carlos Mazón, i el diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez. La presentació ha sigut a càrrec de Vicente Esteban Chapapría, Enginyer de Camins, Canals i Ports, Catedràtic de Ports i Costas de la Universitat Politècnica de València i coordinador del projecte.

L’ambiciós Pla d’Actuació de les Eres de la Sal inclou la connexió del Passeig Vista Alegre amb el Passeig Mestre Veler, la restauració de l’edifici de les antigues oficines de la Companyia Salinera, la concessió del Cavallet de les Eres de la Sal amb l’Avinguda Faleria, així com la creació del Museu de la Mar i de la Sal i un recinte multiusos.

El finançament del projecte de rehabilitació per part de les tres administracions públiques es concreta de la següent manera:

-Recinte Multiusos, 1.061.674 euros (Diputació d’Alacant).

-Museu de la Mar i de la Sal, 3.000.000 euros (Generalitat Valenciana).

-Passeig (Ajuntament de Torrevieja). Pressupost 2020: 300.000 euros.

Pressupost 2021-22: 3.033.507´60 euros.

Pressupost 2023: 337.056 euros.

El total de la inversió d’aquesta important obra ascendeix a 7.732.237´60 euros.

L’alcalde ha declarat que és intenció de l’equip de Govern que tot el Pla d’Actuació de les Eres de la Sal estiga finalitzat abans que acabe l’actual mandat i ha agraït el suport de la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana, així com del coordinador del projecte, Vicente Esteban Chapapría. Per a Eduardo Dolón es tracta d’una de les actuacions més important i emblemàtica que s’executaran en els pròxims anys, posant en valor la història i la idiosincràsia de Torrevieja i la recuperació d’un conjunt històric en un lloc privilegiat de la badia de la ciutat.

Per part seua, el president de la Diputació, Carlos Mazón, ha destacat que tot el simbolisme torrevejense es troba en aquest lloc: la mar, la sal i la pesca, i a través d’aquesta actuació es convertirà en una visió de conjunt de totes les Eres de la Sal, senyal d’identitat de Torrevieja i, per tant, de la província d’Alacant.