Santa Pola celebra divendres que ve 1 de març la primera edició dels Diàlegs Museu – Acadèmia, en la qual participa la Universitat d’Alacant. Aquest esdeveniment multidisciplinari se centra, en aquesta primera edició, en el patrimoni històric-arqueològic i la seua contribució al futur de Santa Pola.

La inauguració serà a les 18.30 hores en el Baluard del Duc, a càrrec de l’alcaldessa de Santa Pola, Yolanda Seva, i la regidora de Cultura, Ana Antón. Després de la inauguració, a les 19.00 hores donarà començament la ponència: Passat, present i futur del Portus Illicitanus: últimes troballes, a càrrec de Jaime Molina Vidal, Catedràtic d’Història Antiga de la Universitat d’Alacant.

Després d’ella tindrà lloc la taula redona Patrimoni Arqueològic, Turisme i Marca Ciutat: Oportunitats i Reptes per a Santa Pola. Aportacions des de l’Acadèmia, en la qual participaran:

  • Jaime Molina Vidal. Catedràtic d’Història Antiga de la Universitat d’Alacant.
  • Juan Francisco Álvarez Tortosa. Arqueòleg. Doctor en Història. Universitat d’Alacant.
  • Daniel Mateo Corredor. Doctor en Història. Professor Ajudant Doctor. Departament d’Història Antiga de la Universitat d’Alacant.
  • María José Cerdà Bertomeu. Doctora en Màrqueting. Directora de Museus i Professora de la Universitat Miguel Hernández.

En finalitzar la taula redona, a les 20.30 hores, hi haurà una xicoteta xarrada sobre el Pla Estratègic “Santapolaavant” alineat amb l’Agenda 2030, en concret sobre la Aplicació dels ODS en la política local a través de la cultura inclusiva, a càrrec de José Mazón, Gerent de l’Agència de Desenvolupament Local de Santa Pola.

Per a finalitzar l’esdeveniment, es presentarà l’Associació d’Amics dels Museus municipals i del Patrimoni cultural de Santa Pola.

La intenció és que aquestes trobades continuen repetint-se edició rere edició. “Aquesta és la primera jornada, però volem que aquest espai de trobada i diàleg continue celebrant-se. Que siga un lloc permanent per a acostar la realitat de la pràctica amb la investigació científica”, ha explicat María José Cerdà, directora del Museu del Mar de Santa Pola.