El passat dissabte 9 de febrer la Factoria Creativa de l’IVAM CADA ALCOI va acollir el Processing Day, una proposta a nivell mundial per generar teixit col·laboratiu al voltant d’aquest llenguatge i programari de codi obert que permet transversalitat creativa en els àmbits artístics, de disseny i de programació.

Així, l’encontre va consistir en una posada en comú d’experiències, treballs i diferents perspectives d’aquest llenguatge de programació. També va ser una oportunitat per provar, experimentar i jugar amb les múltiples possibilitats que ofereix, d’una manera horitzontal i inclusiva.

En definitiva va ser una iniciativa profitosa tant per a la gent amb una certa trajectòria dins d’aquest món, que va poder ampliar coneixements, com per als nouvinguts, que era la seua primera presa de contacte i es van sorprendre de l’abast del Processing i les seues inacabables aplicacions.

La jornada va estar recolzada l’EASDAlcoi on cada vegada va obrint-se més espais de treball amb Processing. Prova d’açò és la participació dels alumnes de Disseny Gràfic i Gràfica Publicitària en el projecte ProgramaLaPlaza del Museu del Prado dirigit especialment a estudiants per realitzar projectes de codi creatiu que s’exhibiran en façanes del centre de Madrid.

+info: https://processing.org/