dimarts 12

70 ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS DE LES NACIONS UNIDES, Jornades «El declivi dels drets humans. Debats: Atreveix-te a pensar, atreveix-te a opinar», amb la Taula redona «Drets Humans i Educació». Ponents: María Jiménez, directora del Departament de Sociologia I; Front Estudiants Universitaris; Francisco García, responsable institucional CCOO Alacantí-Marines; Irene Sota García, professora de Dret del treball, UGT; STEPV. Coordina: María Teresa Molares, Departament de Sociologia I. Organitza: Seu Universitària d’Alacant.

Setanta Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans – Sessió 12.00 h. –13/12/2018.

 

I JORNADA METEOROLÒGICA D’À Punt amb el títol «La informació de proximitat en els episodis de pluges torrencials. La lliçó de la DANA del setembre a Alacant». Ponents: Jorge Olcina Cantos, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional UA; un representant de Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Jorge Tamayo, delegat territorial de Aemet a la Comunitat Valenciana; representants de Avamet i Ametse; i Victòria Rosselló, cap de Meteorologia d’À Punt Mèdia. Organitza: À Punt Mèdia.

I Jornada Meteorològica d’À Punt – 17/12/2019.

 

dimecres 13

Taula Redona «La Sublim Utilitat de la Ciència Inútil. (Cultura. Economia. Bellesa)» a càrrec de Pedro Miguel Echenique Landiríbar, Catedràtic de la Fundació Donostia Internacional Physics Center i Catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat del País Basc. Modera: Carlos Untiedt Lecuona, Director del Departament de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

Aula de Ciència i Tecnologia. La sublim utilitat de la ciència inútil (cultura, economia i bellesa). Pedro Miguel Echenique Landiríbar – 23/01/2019.

Presentació del llibre «La insòlita vida de Martín Olmedo» de Jesús Romero Briasco. Intervenen: Francisco Mas-Magro Magro, Mèdic Gerontólogo, Vicepresident de l’Associació Gerontològica del Mediterrani, Membre de l’Associació Cultural Espill d’Alacant i de l’Ateneu Blasco Ibáñez de València, i escriptor; Juliol d’España Moya, Doctor en Medicina Interna i Cirurgia, President de la Diputació Provincial d’Alacant (1995-2003), President de les Corts Valencianes (2003-2007), i Senador (2007-2011); i Luis Crespo García, Tinent Coronel de l’Exèrcit de l’Aire, Comandant de la Companyia Gestair i de TNT-Panair, i eminent retratista madrileny.

Presentació del llibre “La insòlita vida de Martín Olmedo” de Jesús Romero Briasco – 17/12/2019.

 

dijous 14

DIVULGAR-TE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (4a EDICIÓ), amb la sessió dedicada a «Patrimoni Marí i Art» a càrrec d’Alfonso Ramos Esplá, Catedràtic i director del CIMAR – UA (Santa Pola), i María Dolores Mul·là, Artista visual. Coordina: Marina Limiñana Gregori. Organitza: Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

Divulgar-te. Patrimoni marí i art. Alfonso Ramos Esplá i María Dolores Mul·là – 29/01/2019.

 

Jornada CULTURA DE LA VIOLACIÓ I ROBOTS SEXUALS amb les ponències: «Robots patriarcals i intel·ligència artificial» a càrrec de Lydia Delicat Moratalla, Universitat Jaume I de Castelló; i «Sexisme en la cultura sexual: el disseny de robots i altres enginys de plaer» a càrrec d’Ana María González Ramos, Universitat Autònoma de Barcelona. Coordinadores: Inmaculada Fernández Arrillaga i Lydia Delicat Moratalla. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d’Alacant. Organitza: Associació Klías i Institut Interuniversitari d’Estudis de Gènere.

Jornada cultura de la violació i robots sexuals– 19/12/2019.

 

divendres 15

 

CICLE MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA. José Menese, una nit amb la Penya Flamenca. José Menese i la col·laboració de la Penya Flamenca Pedro Bacán. Coordina: Josefina Samper. Organitza: Seu ciutat d’Alacant. Col·labora: Fundació Ruralcaja.

Món i Formes del Flamenc. Un dia de Peña amb José Menese – 20/11/2012.

 

Concert VOLGUERA PARLAR DE L’AMOR. Balades i boleros, dedicat a la setmana de Sant Valentín. Intèrpret: Marvin Labara. Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

Concert “Volguera parlar de l’amor” a càrrec de Marvin Labara – 13/02/2020.

 

dissabte 16

CLASSES ONLINE SOBRE LA BASÍLICA DE SANTA MARÍA D’ALACANT IMPARTIDES PER ALEJANDRO CAÑESTRO. La tercera sessió amb el títol «El Renaixement» tindrà lloc el dissabte 16 de maig a les 20.00 h. en el següent enllaç:

http://us04web.zoom.us/j/79960574258

Calendari: 2, 9, 16 i 23 de maig de 2020.

Imparteix: Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l’Art i Coordinador de l’Aula d’Art de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.