CoSSos ofereix un marc per al desenvolupament de projectes de producció cultural situada en realitats concretes i amb col·lectius específics, per a ampliar l’espai públic del coneixement a altres veus i sabers en relació amb els discursos i coneixements que creuen la pròpia institució i està promogut pel CONSORCI DE MUSEUS.

Entenen aquests espais com a col·laboratius en els quals el centre són les persones que es congreguen, i les seues pràctiques generen un espai d’intercanvi, reflexió i creació col·lectiva que produeix coneixement i augmenta capacitats.

Aquesta convocatòria busca projectes que fomenten el treball en xarxa amb la ciutadania, obrint la porta a una altra mena d’accions culturals, basades en el treball comunitari i col·laboratiu.

D’aquesta manera, els projectes que es presenten han de tindre com a objectius:

  • Construir nous relats que recullen la part del coneixement que ha quedat subordinat en els discursos històrics de les institucions de l’art.
  • Visibilitzar la situació de les comunitats o col·lectius fins ara no representats en els relats tradicionals de les institucions culturals.
  • Enunciar i compartir sabers altres, elaborats de manera col·lectiva.
  • Generar processos d’inclusió i cohesió social.

 

Les sessions de treball podran variar en funció de la deriva del grup i les activitats proposades, i tindran una duració d’entre 3 i 12 mesos.

Les sessions es plantegen fonamentalment a distància, contemplant la possibilitat de trobades presencials en el Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant,

Centre del Carme Cultura Contemporània de València i Espai Cultu- ral Menador de Castelló, sempre condicionats a l’evolució de la situació sanitària actual.

Els projectes disposaran d’una interfície en línia del CONSORCI DE MUSEUS que disposa eines sincròniques i asincròniques de trobada i comunicació, així com accés als canals en línia del CMCV.

Poden optar a la convocatòria creadores i creadors, a títol individual o bé en col·lectiu que situen el seu treball en el camp de les pràctiques participatives/ relacionals/col·laboratives i pedagogies crítiques, així com col·lectius, entitats o agents socials, a títol individual o ben agrupats en col·lectius.

Bases

Formulari d’inscripció

Més informació: didacticacmcv@gva.es