Al voltant de 10.000 persones han visitat els diferents museus d’Orihuela durant el passat Nadal. Segons les dades recaptades per la Regidoria de Cultura i daus a conéixer aquest matí per la seua regidora, Mar Ezcurra, el museu més visitat durant les passades festes nadalenques va ser el recentment inaugurat Museu Municipal del Betlem que ha rebut des del dia de la seua obertura, el 18 de desembre, fins al 5 de gener un total de 2.874 visites.

“És una molt bona notícia la gran acceptació que ha tingut aqueix Museu plasmada en el gran nombre de visites que ha rebut durant aquests dies nadalencs”, ha explicat Ezcurra, qui ha recordat que el Museu del Betlem romandrà obert durant tot l’any en l’horari habitual de museus.

En aquest museu es poden veure els 34 diorames d’imatges bíbliques realitzades i donades per l’oriolà Manuel Zambrana García, “un dels millors i més prestigiosos mestres belenistas del país”.

L’entorn hernandià ha sigut visitat durant el període nadalenc per més de 2.000 persones. Encara que la Casa Museu de Miguel Hernández està tancada al públic degut a les obres de rehabilitació que s’estan duent a terme després dels danys patits per la DANA, la sala d’exposicions dedicada al poeta i annexa a la Casa Museu així com el pati i l’hort del casa han rebut un total de 2.142 persones.

A la sala d’exposicions s’ha pogut visitar la mostra “Miguel Hernández viu a Orihuela”, amb documents originals del poeta i quadres de diferents autors propietat, la gran majoria, de la Fundació Cultural Miguel Hernández.

A més, el pati i hort de la casa on va viure el poeta ha sigut durant aquest nadal il·luminat per la Regidoria de Cultura amb un gran pesebre i amb llums pròpies d’aquestes dates sent això un gran reclam per als visitants.

També il·luminat de manera especial ha estat el Museu de la Muralla que ha rebut al voltant d’un miler de visites que han pogut gaudir de les importants restes arqueològiques que alberga en el seu interior.

“La il·luminació especial de Nadal amb la qual decorem els principals museus municipals ha sigut tot un èxit ja que ha servit com a reclam turístic a més de completar l’oferta cultural nadalenca amb la celebració de rutes nocturnes pels museus amb nadales, personatges nadalencs, dolços típics i moltes sorpreses”, ha comentat Mar Ezcurra.

El Museu Diocesà d’Art Sacre, en ple cor del Barri antic de la ciutat, ha rebut la visita de 1,200 persones. Aquest museu albergava el Betlem Municipal en el seu claustre a més de la gran oferta museística que presenta durant tot l’any com la interessant col·lecció de pintura, on destaquen la taula de San Miguel Arcàngel de Paolo de San Leocadio, del segle XV, La Temptació de Sant Tomàs, de Diego de Silva Velázquez o La Vella del Cresol, atribuïda a Matías Stommer.

La S.I. Catedral ha sigut visitada durant aquestes dates per prop d’un miler de persones, així com el Convent de Santo Domingo, el Monument Nacional més gran de tota la Comunitat Valenciana en el qual destaquen els seus dos claustres d’estils renaixentista i barroc, la seua església barroca luxosament decorada, la seua torre característica per la seua decoració i colorit i les seues imponents façanes amb les seues grans portades. 250 visites va rebre el Museu Arqueològic i 145 el Museu de la Setmana Santa d’Orihuela.

“Valorem molt positivament aquestes dades que no fan més que animar-nos a continuar apostant pels nostres museus i per la cultura com a motor de revitalització i creixement de la nostra ciutat”, ha assenyalat la regidora de Cultura.