La Plaça del Congrés Eucarístic acull els dies 22 i 23 d’abril aquest certamen que comptarà amb presentacions de llibres, taules redones, activitats infantils i concerts, segons ha anunciat l’edil de Comerç Felip Sànchez
Porgrama Fira de Sant Jordi 2023
La Plaça del Congrés Eucarístic acull aquest dissabte i diumenge la fira literària Sant Jordi en la qual es donaran cita més de 120 autors i s’instal·laran un total de 14 casetes i una carpa de més de 200 metres quadrats en la qual es desenvoluparan taules redones, presentació de llibres i concerts, entre altres activitats.
L’edil de Comerç, Felip Sànchez i la representant de ‘17 Muses’, organitzadora de la fira, Marina Vicente, han donat els detalls d’aquest esdeveniment que es desenvolupa el dissabte 22 d’abril en horari de matí i vesprada i el diumenge, 23 d’abril, al matí.
Tal com ha explicat el regidor en l’esdeveniment participaran un total de 12 llibreries i dues associacions literàries; Escriptors en la seua tinta i Lletra Violeta. Això es trasllada a un total de 14 casetes que estaran situades en la Plaça del Congrés Eucarístic.
“Serà una fira literària de gran dimensió amb una gran oferta per part dels llibreters i llibreteres d’Elx”, ha destacat Felip Sànchez, qui ha afegit que “entre autors estatals i locals estarem entorn dels 120, un important nombre d’escriptors i escriptores que estaran signant llibres, tant en les casetes com en la zona central de la fira”.
Entre els autors presents es troben, entre altres, Elia Barceló, Blas Ruiz Grau, Juan Luis Mira, Inés Plana, Antonio Ríos o José Luis Ferris, qui parlarà de les Dones silenciades del 27.
Activitats de tota mena
Felip Sànchez ha explicat que durant els dos dies de fira es desenvoluparan multitud d’activitats que van des de taules redones fins a concerts. I al costat d’això, activitats per als més xicotets com a contacontes i tot tipus de tallers.
Sànchez ha indicat que en la fira serà present també l’Escola d’Escriptors, “l’entitat que més prestigi té a l’hora d’ajudar els autors i autores a crear les seues obres i impartirà tallers a Elx sobre microrelats i sobre màrqueting per a autors que necessiten promocionar-se”.
Una de les novetats de la present edició és la realització de concerts. Segons ha explicat Marina Vicente en la carpa actuarà el grup Nahlax, el dissabte a les 21 hores, i el diumenge Rebeca Jiménez i Banjamín Prado amb el seu ‘Agitao y mezclad’.
Una altra novetat és la col·laboració del Institut d Estudis Catalans i la Associació d’ Escriptors en Llengua Catalana aportant autors i diverses activitats.
Totes les activitats es poden seguir en la pàgina web santjordielx.es i en xarxes socials.
“Volem que siguen dos dies inoblidables per als amants dels llibres”, ha conclòs Marina Vicente.