Al voltant de 250 persones van participar el diumenge en la jornada de portes obertes per visitar el jaciment arqueològic del Salt, on els investigadors de la Universidad de La Laguna responsables del projecte d’investigació, Bertila Galván i Cristo Hernández van mostrar al públic els resultats dels seus treballs i van explicar les singularitats d’aquest assentament paleolític, on diferents grups de neandertals van viure durant uns 30.000 anys. Va haver-hi dos torns de visita de matí i dos de vesprada. Els assistents també van poder participar en els tallers sobre la caça i les eines durant el paleolític.
L’activitat es va programar dins el cicle ‘10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic’, que aquest any compleix la seua sèptima edició i l’organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi juntament amb el Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.
Hi haurà tres rutes més en 2019, concretament, el 29 de setembre serà la visita teatralitzada al poblat ibèric d’El Puig, el 27 d’octubre la ruta per les esglésies històriques d’Alcoi i el 24 de novembre, l’excursió anirà per les xemeneies industrials de la nostra ciutat.