Projecció del documental “Alacant Herència Mediterrània: paisatges infinits en el plat” en la seu de la Fundació Mediterráneo

Projecció del documental “Alacant Herència Mediterrània: paisatges infinits en el plat” en la seu de la Fundació Mediterráneo

Aquest 18 d’octubre a les 19.00, en la seu d’Alacant de Fundació Mediterrani, tindrà lloc la projecció del documental “Alacant Herència Mediterrània: Paisatges Infinits en el Plat”, dins de la programació d’activitats paral·leles de l’exposició “Menjars de la Terra”.

Aquest documental realitza un viatge gastronòmic per la província d’Alacant aportant una visió actual de la importància de la nostra indústria agroalimentària i entrevistant cellerers, agricultors, cuiners i cuineres. La cinta realitza un recorregut pels pros i els contres de la nostra alimentació actual i posa l’accent principalment en els beneficis del nostre estil de vida mediterrani, la gastronomia, la qualitat dels productes autòctons o les seues Denominacions d’Origen.

L’activitat ha sigut organitzada per la Fundació Mediterráneo en col·laboració la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant i s’emmarca en el cicle d’activitats que es desenvolupen amb motiu de l’exposició “Menjars de la Terra. Llegat gastronòmic de González Pomata”, que s’exhibeix en la seu d’Alacant Fundació Mediterráneo, en Av. Doctor Gadea, 1. L’entrada pot reservar-se en taquilla o a través d’aquest enllaç https://www.entradasatualcance.com/tickets-alicante-herencia-mediterranea-paisajes-infinitos

El documental “Alacant Herència Mediterrània: Paisatges Infinits en el Plat” ha sigut realitzat pel Departament d’Imatge i Promoció Institucional de la Diputació d’Alacant sota la direcció de José Ramírez, amb producció executiva de M. Ángeles González i guió de la periodista i escriptora Ángeles Ruiz.

Al llarg del documental les primeres figures de la cuina espanyola ens parlen de la seua opinió sobre la gastronomia alacantina com; Joan Roca en el seu Celler de Ca Roca (Girona), Rafael Ansón (president de la Reial Acadèmia de Gastronomia) i Rafael García Santos (Crític Gastronòmic). Intervenen els i les cuineres: Susi Díaz, María José San Román, Jose Juan Castelló Mari Carmen Vélez, Iaio Daporta, Kiko Moya, Alberto Ferrúz, Jesús Sánchez, Oriol Castro, Andrea Tumbarello, Begoña Rodrigo i Macarena de Castro, entre altres.

Compta també amb la participació dels cellerers: Rafael Poveda i Enrique Mendoza, així com amb la del reconegut pastisser Paco Torreblanca i Joan Moll responsable de desenvolupament del prestigiós grup Joel Robuchon.

Exposició

L’exposició “Menjars de la terra” es podrà visitar de manera gratuïta fins al pròxim 7 de novembre en la seu d’Alacant de Fundació Mediterrani. Aquesta mostra presenta l’evolució de la gastronomia de la província d’Alacant a través de l’obra del reporter Antonio González Pomata.

Fundació Mediterráneoi la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant, després d’inventariar i catalogar el llegat fotogràfic d’Antonio González Pomata on es recullen més de 13.000 documents gràfics, han treballat durant dos anys en una exposició sobre el gran reporter gastronòmic de la província, el llegat de la qual va ser donat a Fundació Mediterráneo en 2010.

Antonio González Pomata (Alacant 1926-1996), va dedicar gran part de la seua carrera professional a la defensa i la difusió del valor cultural i gastronòmic de la província d’Alacant. Interessat a recuperar el patrimoni etnogràfic alacantí, va ser l’impulsor, amb el suport del periòdic Informació, d’una sèrie de Setmanes Gastronòmiques, organitzades entre 1987 i 1994, ideades amb l’objectiu de revaloritzar la cuina tradicional i les creacions pròpies de la província d’Alacant, que es van convertir en un acte social de rellevància, arribant a tindre un pes important en la reformulació del turisme provincial gastronòmic.

Amb els resultats obtinguts després de dos anys d’investigació, i les dades proporcionades per altres activitats com les entrevistes a la família i informants claus, així com la localització de publicacions i col·laboracions periodístiques d’Antonio González Pomata, de manera destacada les que van aparéixer en el periòdic Informació, i altres informacions sobre les seues activitats professionals, es van iniciar les tasques de divulgació i difusió d’aquest fons documental amb la preparació d’aquesta exposició dedicada a la figura de Pomata i la gastronomia alacantina del seu temps.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X