Publicacions de la Universitat d’Alacant porta a la Fira del Llibre d’Alacant 2021 (FLA) tres de les seues col·leccions més reeixides: L’Ordit, dedicada a la divulgació científica, Gastronomia, col·lecció heterogènia que agrupa publicacions diverses de l’àmbit de la gastronomia i dels estudis de la UA i investigacions que hi estan relacionades i Assaig, centrada en el gènere assaig d’orientació diversa d’autors/es de la UA, o sobre àmbits d’interès per a la comunitat universitària i per a la societat valenciana. Les presentacions públiques seran, correlativament, els dies 24, 25 i 26, totes a l’interior del recinte de l’antiga estació d’autobusos, situat en la plaça de Sèneca i a les 20.00 hores. Per a poder assistir-hi és imprescindible realitzar reserva prèvia de seient a causa de la situació sanitària.

La col·lecció L’Ordit que es presenta el dilluns 24 de maig portarà a la FLA els dos últims volums publicats: El campus de la Universitat d’Alacant, que ha tingut com a editor el professor de la UA Carles Martín Cantarino; i La llum. Enigmes, mites i tecnologia, amb l’investigador Sergi Gallego Rico en qualitat d’editor. Els dos llibres han sigut publicats tant en versió castellana com en versió valenciana. En l’acte de presentació està prevista la intervenció d’Amparo Navarro Faure, rectora de la UA, Juan Mora Pastor, vicerector d’Investigació de la UA, i els editors dels llibres, Carles Martín i Sergi Gallego. Per a assistir-hi, cal sol·licitar plaça.

Dimarts 25 continuen les presentacions de Publicacions de la UA amb la col·lecció Gastronomia. En aquesta ocasió els assistents podran conèixer els detalls de la Guía culinaria para aprovechar mejor el pescado de nuestras costas, monografia coordinada pels investigadors de la UA José Luis Sánchez Lizaso i María Soledad Prats Moya; i el volum La alcachofa, de la huerta a la mesa, de Moisès Martínez. Participaran en la doble presentació Juan Mora Pastor, vicerector d’Investigació de la UA, Josep Bernabeu Mestre, director de la col·lecció Gastronomia i els autors dels llibres María Soledad Prats i Moisès Martínez. Reserva de plaça.

La col·lecció Assaig portarà a la FLA dimecres 26 dos volums: Desde mi objetivo. Imágenes de un tiempo de guerra, de Jenaro Barciela Villanueva; i Solo el deseo enseña a mirar, de Juan Navarro de San Pío. Juan Mora Pastor tornarà a seure a taula, aquesta vegada amb el director de la col·lecció, el catedràtic de la UA Juan Antonio Ríos Carratalá, l’autor de Solo el deseo enseña a mirar, Juan Navarro de San Pío, i Carlos Barciela, editor del llibre Desde mi objetivo. Imágenes de un tiempo de guerra. Per a poder assistir a aquesta presentació, cal sol·licitar plaça.

Tots els llibres estaran a la venda en la FLA 2021 amb un 10% de descompte.