Publicades les bases dels premis Ciutat d’Alcoi de novel·la ‘Isabel-Clara Simó’ i de teatre ‘Pep Cortes’

Publicades les bases dels premis Ciutat d’Alcoi de novel·la ‘Isabel-Clara Simó’ i de teatre ‘Pep Cortes’

La persona guanyadora de cada guardó rebrà un premi de 8.000 euros bruts
El BOP del dimecres va publicar l’extracte de la resolució de l’alcaldia pel qual s’aproven les bases de les convocatòries dels premis Ciutat d’Alcoi, en concret l’III Premi de novel·la ‘Isabel-Clara Simó’ i el *XLVIII Premi de Teatre ‘Pep Cortés’.
Tal com recullen les bases els objective d’aquests premis són el suport econòmic i promoció a l’autoria dramàtica i literària escrita en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua catalana.
La persona guanyadora de cada premi rebrà un premi de 8.000 euros bruts. D’aquesta quantitat es descomptarà el percentatge legal per l’IRPF. El termini de presentació finalitza el 15 de juliol de 2022 a les 24 hores.
Les bases per a tots dos premis poden consultar-se en la web de l’ajuntament d’Alcoi en l’apartat de convocatòries de Cultura, en els següents enllaços:
Novel·la: https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/consell/descargas/02-Bases-III-Premi-de-Novella-valencia.pdf
Teatre: https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/consell/descargas/02-Bases-XLVIII-Premi-de-Teatre-valencia.pdf
És important recordar la important labor del Consell de Cultura d’Alcoi en aquests premis. Aquest és el màxim organisme de participació de la cultura local a la nostra ciutat, en ell tenen cabuda tots els col·lectius, empreses culturals, organitzacions, protagonistes i qualsevol persona interessada en la cultura de la nostra ciutat.
El Consell de Cultura d’Alcoi és un òrgan municipal constituït per al desenvolupament i aplicació d’una política cultural participativa a partir de la relació de diferents agents i col·lectius culturals, entés com un instrument d’assessorament, disseny, avaluació i creació artística. Té com a objectiu general ordenar, regular i prioritzar les metes de l’acció cultural de la ciutat d’Alcoi i la seua relació amb l’acció de la resta dels agents culturals, col·lectius i entitats de la cultura alcoiana i amb els destinataris del servei públic de cultura.
Pel que respecta a aquests premis, la Comissió de Lletres i Literatura va treballar la creació del premi de novel·la Isabel-Clara Simó que ja viurà la seua tercera edició. Pel que respecta al premi de teatre, està totalment arrelat i compta amb una llarga trajectòria a punt d’arribar al mig centenar d’edicions. En aquest cas la comissió d’Arts Escèniques va proposar el nom de Pep Cortés per a aquest premi.
“El nostre Govern Municipal treballa per a promocionar la cultura a través de la participació i entre els seus objectius està fomentar les manifestacions culturals pròpies de l’àmbit territorial de la seua competència, prestant especial atenció a la promoció i normalització de les manifestacions en valencià, així com potenciar i donar suport a la creació i la difusió artística en el municipi, en totes les seues manifestacions i projectar-la a escala nacional i internacional, finalitats que es persegueixen amb aquests premis. També vull destacar la gran faena que ha fet el Consell de Cultura des de la seua creació. El premi Isabel-Clara Simó cada vegada està adquirint més rellevància mentre que el premi Pep Cortés està totalment consolidat i és un dels més importants en aquest àmbit».

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X