RADIOSIERRA en com un cant a la llibertat que tenim sense més preàmbul. Són dos músics, millor dos artistes. D’una banda, Rubén Gómez Radioboy -ell multidisciplinari- i, per un altra, Mikel Motosierra -l’arquitecte-, tots dos d’Alacant i en la trentena. Per cert, lògica tremenda per a cridar-se RADIOSIERRA: 1+1 és, en aquest cas, més de 3.

En les seues actuacions, Radioboy improvisa música amb una app gratuïta complexa amb sintetitzadors i línia de 8 temps. La filosofia darrere d’açò és que qualsevol que li’l propose pugues i deu expressar-se musicalment també.

Motosierra improvisa amb un monotron, una guitarra elèctrica i qualsevol altre instrument que tinga a mà i faça soroll. La seua filosofia és que qualsevol fricció genera música.

Tots dos usen micròfon per a utilitzar la veu tant com a element comunicatiu figuratiu com a abstracte.

En cadascun dels seus directes improvisats intenten no solament aportar música, si no també un estil visual, una actitud diferent en cadascun, una temàtica, il·lustracions impreses, actuacions performativas, humor.

Sense categoritzacions

Fan que tot siga «un únic tot» perquè no creuen en la categorització de les arts ni en la categorització de la comunicació. Tot el seu material musical està compartit sota la llicència Creative Commons Attribution Share Alike, que significa que qualsevol pot utilitzar-ho, manipular-ho i vendre-ho sempre que els nomene i ho compartisca sota les mateixes condicions.

Sense presses i sense pauses

Les seues actuacions són sense temps previsible. S’arriba progressivament als llocs preparats, als seus moments dissenyats prèviament i tens ganes de començar el capitule següent que no sol haver-hi molts més de dos. Les músiques o són un ingredient més o simplement acompanyen al conjunt de la proposta que aborda diferents disciplines. Homes, que em semblen senzills, però que juguen a donar-ho tot, sense presses, sense pauses.

Hallazgo

Narra el viatge d’un individu per a trobar la veritat que li alliberarà. Vull conèixer la veritat! ALFINALLAVERDADLEENCONTRÓSOLOCUANDOAPARTÓDESUVIDATODOLOQUENOLOERA.

Va ser la seua sessió 20, d’aquest dissabte, en l’escenari de VUIT YMEDIO d’Alacant. Amb les seues músiques ambient/noise que improvisen. Una ultradanza contemporània, sense artilugios, i la presentació d’un fanzine que resumeix la història de tiratge limitadísima creat per Radioboy.

Memòria Audiovisual

Juliol 2018:

Setembre 2017:

BANDCAMP:

https://radiosierra.bandcamp.com/

Rubén Gómez Radioboy. Foto: Juanjo Cervetto

Rubén Gómez Radioboy. Foto: Juanjo Cervetto