Quan la música de RADIOSIERRA et fa més lliure i vertader

Quan la música de RADIOSIERRA et fa més lliure i vertader

RADIOSIERRA en com un cant a la llibertat que tenim sense més preàmbul. Són dos músics, millor dos artistes. D’una banda, Rubén Gómez Radioboy -ell multidisciplinari- i, per un altra, Mikel Motosierra -l’arquitecte-, tots dos d’Alacant i en la trentena. Per cert, lògica tremenda per a cridar-se RADIOSIERRA: 1+1 és, en aquest cas, més de 3.

En les seues actuacions, Radioboy improvisa música amb una app gratuïta complexa amb sintetitzadors i línia de 8 temps. La filosofia darrere d’açò és que qualsevol que li’l propose pugues i deu expressar-se musicalment també.

Motosierra improvisa amb un monotron, una guitarra elèctrica i qualsevol altre instrument que tinga a mà i faça soroll. La seua filosofia és que qualsevol fricció genera música.

Tots dos usen micròfon per a utilitzar la veu tant com a element comunicatiu figuratiu com a abstracte.

En cadascun dels seus directes improvisats intenten no solament aportar música, si no també un estil visual, una actitud diferent en cadascun, una temàtica, il·lustracions impreses, actuacions performativas, humor.

Sense categoritzacions

Fan que tot siga «un únic tot» perquè no creuen en la categorització de les arts ni en la categorització de la comunicació. Tot el seu material musical està compartit sota la llicència Creative Commons Attribution Share Alike, que significa que qualsevol pot utilitzar-ho, manipular-ho i vendre-ho sempre que els nomene i ho compartisca sota les mateixes condicions.

Sense presses i sense pauses

Les seues actuacions són sense temps previsible. S’arriba progressivament als llocs preparats, als seus moments dissenyats prèviament i tens ganes de començar el capitule següent que no sol haver-hi molts més de dos. Les músiques o són un ingredient més o simplement acompanyen al conjunt de la proposta que aborda diferents disciplines. Homes, que em semblen senzills, però que juguen a donar-ho tot, sense presses, sense pauses.

Hallazgo

Narra el viatge d’un individu per a trobar la veritat que li alliberarà. Vull conèixer la veritat! ALFINALLAVERDADLEENCONTRÓSOLOCUANDOAPARTÓDESUVIDATODOLOQUENOLOERA.

Va ser la seua sessió 20, d’aquest dissabte, en l’escenari de VUIT YMEDIO d’Alacant. Amb les seues músiques ambient/noise que improvisen. Una ultradanza contemporània, sense artilugios, i la presentació d’un fanzine que resumeix la història de tiratge limitadísima creat per Radioboy.

Memòria Audiovisual

Juliol 2018:

Setembre 2017:

BANDCAMP:

https://radiosierra.bandcamp.com/

Rubén Gómez Radioboy. Foto: Juanjo Cervetto

Rubén Gómez Radioboy. Foto: Juanjo Cervetto

About The Author

Juanjo Cervetto

Es director de la editorial Eléctrico Romance y responsable de las colecciones Puente de los Espejos (poesía), Todo era junio (relatos) y Todo era marzo (libros solidarios). Además, entre otros medios, colabora como columnista en el diario Información de Alicante en el Suplemento Artes y Letras y es director de la Revista Cultural LOBLANC. Le encanta desarrollar propuestas culturales que permitan conectar a la ciudadanía con los valores de su comunidad, que acerquen las artes a personas de todas las edades y que vinculen a los artistas de manera directa a la sociedad para incentivar su crecimiento e intercambio. Especialista en diseño de programas, coordinación de eventos y todo lo relacionado con la comunicación y la cultura. Artífice del Festival La Poesía es Noticia. También es cocinero en OVUM Cooking Room. "Hacer de la interrupción un camino nuevo, hacer de la caida, un paso de danza, del miedo, una escalera, del sueño, un puente, de la búsqueda,...un encuentro." #Pessoa

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X