Quatre curtmetratges premiats en el 32 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi han sigut preseleccionats per a competir en la 35 edició dels Goya. La comissió de curtmetratges ha triat un total de 15 títols per a la categoria de Ficció, entre els quals es troben ‘Els que callen’, d’Albert Folk, guanyador de la 32 edició del certamen alfasino; ‘Mateoren Mestressa’, d’Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga, guanyadors del segon premi; ‘A la cara’, de Javier Marco, amb el qual Manolo Només es va emportar el premi al millor actor, i ‘16 de decembro’, d’Álvaro Gago, que va guanyar en la categoria de Millor Direcció.

“Donar l’enhorabona a tots els realitzadors el treball dels quals va ser premiat en el Festival de Cinema de l’Alfàs i que ara han sigut preseleccionats per als Goya i desitjar-los que passen el tall i que finalment puguen estar en la nominació definitiva”, ha declarat l’alcalde, Vicente Arques.

Un total de 24 curts van competir en la 32 edició del Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, triats entre els 865 presentats. Aquest certamen té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols, i constitueix un dels certàmens nacionals que major quantia destina a la seua secció competitiva. En total, el Festival reparteix 7.500 euros en premis.

“Cada any competeixen cintes de gran qualitat que acumulen premis en festivals nacionals i internacionals i que moltes vegades veiem en els Goya”, ha afegit Arques.

A més, el Festival de Cinema de l’Alfàs, donada la seua trajectòria, ha sigut triat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya per a fer la preselecció de candidats. Per tant, el curt guanyador del Festival pot concórrer als Goya en la categoria de Millor Curtmetratge Nacional de Ficció.

25/07/2020