L’Institut d’Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d’Alacant té a quatre dels seus membres en el rànquing dels “150 professionals més influents del turisme espanyol” fet per Sergestur, “una relació de professionals que són referent en el sector turístic nacional, pel bon fer, les aportacions que fan, les comunicacions, els fets, el coneixement i els actes d’aquests” assenyala la consultora i que ha inclòs el catedràtic Fernando Vera, director del màster en Direcció de Restaurants, Oscar Carrión, coordinador acadèmic del màster de Direcció d’Hotels, Dani Agar, formador, consultor i mentor especialitzat en hotels i el professor Diego Coquillat.

El rànquing explica que “el sector turístic a Espanya és un dels més competitius del món. Alguns dels factors que determina aquesta competitivitat són els recursos naturals, culturals, gastronòmics, paisatgístics, una excel·lent relació qualitat/preu, l’oferta d’allotjaments, els equipaments de serveis, les infraestructures, etc. No obstant això, un dels factors més importants són les persones i els vincles socials”.

El catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant, Fernando Vera Rebollo, ha assegurat que està “molt satisfet per la inclusió en aquest rànquing pel que significa de reconeixement a la transferència de resultats del que fem en l’acadèmia per al sector turístic. La tasca d’investigació té ple sentit quan és útil per a la societat”.

Per part seua, el director de l’Institut d’Investigacions Turístiques, José Luis Gascó, destaca que “Fernando Vera probablement és l’únic catedràtic d’Espanya que puntua en múltiples dimensions, sis sexennis en investigació, reconeixement de l’empresariat hoteler i de la Generalitat Valenciana i ara puntua en un rànquing professional on es tendeix a menysprear els treballs acadèmics”. En aquest sentit, apunta que la Universitat d’Alacant ha aconseguit tenir gran rellevància tant en rànquings acadèmics, on figura en el lloc 39 del món en investigació en gestió hotelera i turisme i també en un professional com el de Sergestur, que inclou quatre membres de l’IUIT.

Gascó ha assenyalat també que l’Institut ha tingut “l’habilitat d’integrar al campus universitari al món empresarial que en aquest rànquing representen Oscar Carrión i Dani Agar, sens dubte, els millors exponents de consultoria i formació en turisme a la província Alacant. Dos professionals als quals hem responsabilitzat de la direcció tècnica de dos postgraus referents a Espanya, com el màster en Direcció de Restaurants i el màster en Direcció d’Hotels. Aquesta simbiosi d’empresa i universitat propicia que es millore la investigació i la docència, tant la de grau i de postgrau”.

El director de l’IUIT també ha volgut felicitar “dues professionals amigues i col·laboradores de l’Institut, Nuria Montes, secretària general d’HOSBEC i Mayte Vañó Sempere, actual directora de Comunicació del Districte Digital i ponent de nombrosos cursos de l’IUIT”, que també han sigut incloses en el rànquing de Sergestur.