Ja ha començat la primera edició de Residències Artístiques INJUVE a la Sala Amadís. Els quatre projectes seleccionats es desenvoluparan durant l’estiu a Madrid i culminaran amb una exposició a partir d’agost. Com a part del seu caràcter experimental, la primera presa de contacte amb el públic va ser l’última setmana de juliol, quan els artistes van mostrar el seu primer resultat de treball col·lectiu.

El tema triat per a les Residències Artístiques 2018 ha estat Quin avorriment!, una expressió que sol acompanyar moments de llanguiment, de tedi estival … que poden precedir o no a estadis d’activació, o bé, esdevenir durant moments «divertits» com festivals de música, festes, piscines … etc.

Després de l’avaluació de més de 60 propostes, l’àrea de Creació de l’INJUVE ha seleccionat quatre projectes residents, que comptaran amb un pressupost de 2.000 euros cadascun i un acompanyament durant el procés creatiu.

Els projectes han estat:

– VISIBLE / INVISIBLE d’Elisa González García (Vigo, 1991), que suggereix un joc al voltant del monòton tractament de la fibrosi quística que ella mateixa pateix.

– # MADRIDMILLENNIALRESORT & SPA d’Álvaro Fernández Caboalles (Ponferrada, 1994), amb una proposta escènica hiperrealista d’un estiu idíl·lic a Madrid.

– Odiosis Corpus. Registrant l’avorriment de la Laia Castells (Barcelona, ​​1996), (Coimbra, 1989); Carla Valeria Pereyra (Santa Creu de la Serra) i Mariana Abrantes1999, que realitzaran una peça audiovisual sobre les manifestacions físiques de l’avorriment experimentades per elles mateixes durant el mes de juliol.

– Les festes del meu poble són el més. Aida Salán Serra (Madrid, 1992), que pretén retratar tant la diversió com l’avorriment i realitzar un laboratori de festes estivals.

stivales.