Quique Dacosta és un dels xefs més prestigiosos d’Espanya i més reconeguts a nivell internacional. Els seus tres estels Michelin, el seu argumentari en defensa del territori i el mar de la Marina Alta i la seua passió creativa ho han destacat del conjunt de xefs espanyols. Ara a més protagonitza la nova campanya per a Vins Alacant Denominació d’Origen Protegida que ha sigut presentada en la seu d’aquest organisme.

En ella, s’explica la història real d’un Quique Dacosta que va venir a Dénia des de la seua Extremadura natal per a ser el cuiner que avui és. Ací ha crescut, ha desenvolupat la seua creativitat, la seua inspiració, la seua exigència,… tots els valors que li han portat a ser un dels xefs més prestigiosos del món. I és tota aqueixa inspiració la que representa també el sector del vi en la Denominació d’Origen Alacant.

Dacosta recorre les comarques vitícoles, els seus paisatges, el mar, la muntanya, els castells o les caves de Fondillón; coneix d’a prop la verema i els detalls d’aquest xicotet, artesanal i familiar sector. I uneix els seus missatges de defensa del producte local amb creativitat a la passió pel vi d’aquesta històrica demarcació espanyola. Perquè quan Quique va venir a Alacant, “Va venir per a quedar-se” eslògan d’aquesta nova campanya.

El President del Consell Regulador, Antonio Miguel Navarro, ha agraït la involucración de Dacosta amb aquest sector que “també està vivint uns anys d’excel·lència i creació sempre amb el territori i les varietats autòctones com a raó de ser” i que també viu un reconeixement internacional important. Alguns com les puntuacions Parker, o les de Peñin, concursos internacionals, articles, etc. que “estan al mateix nivell que els estels o sols a la restauració”, encara que siguen menys conegudes i que posen al conjunt de gastronomia alacantina al més alt nivell.

En la presentació també ha participat la Directora General de Comercialització i Desenvolupament Rural i PAC de la Conselleria d’Agricultura, Sra. Maite Cháfer, qui ha agraït el “gran treball difusor de Dacosta i l’esforç del Consell Regulador”. Així com nombrosos representants d’altres organismes, associacions gastronòmiques i una àmplia representació de la producció.

La Denominació d’Origen Alacant és una de les més antigues d’Espanya, creada l’any 1932 per a destacar la importància en la producció de vins d’aquesta zona i la seua qualitat diferencial reconeguda. Amb uns orígens que es remunten a 3000 anys arrere i productes tan singulars com els moscatells, vins de monastrell o el Fondillón. Actualment té unes 39 cellers i ha sigut una de les primeres a acreditar-se en la ISO 17065 per l’Entitat Nacional d’Acreditació, ENAC.