El Auditori Teulada Moraira ha presentat, en el Celler de Teulada, la X+1 edició de “Alere/Dolia, Mostra de Enoturismo i Gastronomia” per a l’1 i 9 de setembre. Quique Dacosta abanderarà aquesta edició. Una edició que pren el pols a través dels nostres productes més autòctons deixant veure la bellesa del nostre territori.

Aquest Faro obert al Mediterrani del Auditori Teulada Moraira connecta amb el territori i paisatge més pròxim amb una nova edició d’aquesta mostra de enoturismo i gastronomia que cada any ha continuat apostant pel producte de proximitat, i per tota aqueixa cadena de valor que ho fan possible. Una edició que s’ha presentat aquest mateix matí en el Celler de Teulada, i que ha comptant amb la presència del President de la Fundació de l’auditori i Alcalde de Teulada Moraira, Raúl llobell, la Directora del Auditori Teulada Moraira, Maite Serrat i la Gerent i actual Presidenta del Celler Teulada, Joselina Vallés.

L’any dos mil onze el Auditori Teulada Moraira, com a espai de divulgació, iniciava un projecte que centrava la mirada en la preservació del territori, paisatge i gastronomia, abanderat per un dels productes per excel·lència d’aquesta població i de la comarca de la Marina Alta, el raïm moscatell, seguit també per aquells productes que ens ofereix el gran rebost del Mediterrani.

Llobell, ha explicat que en aquesta edició pren rellevància el producte del moscatell com a eina vehicular per a mostrar i posar en valor el treball de la terra, dels productors i per a remarcar la figura de la dona en aquestes tasques.

A continuació, ha donat a conéixer el nom del xef Alere/Dolia 2022. Per a aquesta ocasió i com a gran ambaixador i referent mundial del nostre territori es comptarà amb la presència de Quique Dacosta. Tres estreles Michelín i la distinció d’un dels 50 millors restaurants del món són alguns dels molts guardons que acompanyen a aquest gran cuiner. Llobell a destacat del cuiner, la seua fidelitat pel producte de proximitat i el seu treball per portar-lo a l’excel·lència mitjançant una cuina d’avantguarda sense deixar arrere la tradició. Així, com també ha manifestat l’agraïment públic a Dacosta per haver acceptat la invitació a aquesta mostra de Alere/*Dolia.

El menú de Alere/Dolia per a enguany tindrà un programa extens dividit en dues jornades. El dia 1 tindrà lloc la presentació del llibre i exposició de Jake Abbot, “Nits de Tinta, un art de pesca singular”. Acompanyarà a aquesta presentació l’exhibició culinària: de Mar i Muntanya – les herbes comestibles i la conservació tradicional de peix. A càrrec del gastrònom Juan Salvador Gayá Sastre. A continuació, tindrà lloc un tast de vins singulars per la Associació Bancals de Vins i el Celler Teulada.

El dia 9, la jornada arrancarà amb Dolia/Kids. Els més xicotets de la família podran gaudir de dos tallers. El Auditori Teulada Moraira aposta sempre en aquest apartat per l’ecologia i sostenibilitat del nostre planeta. El primer dels tallers, ChiquiHaikus pretén reforçar l’interés innat dels xiquets per la naturalesa i desenvolupar la creativitat. El segon taller estarà dirigit per la xef estrela Michelín, María José Martínez, que ens parlarà sobre la màgia de la pol·linització. Martínez, que està especialitzada en el món de les abelles farà una exhibició i degustació, on els xiquets podran participar en alguna de les elaboracions.

Al mateix temps tindrà lloc el tast de vins, amb Ànima de Dona. El Auditori Teulada Moraira vol en aquesta edició reforçar la figura de la dona productora, dedicada a les tasques de l’agricultura. Els tres cellers de la Marina dirigides en l’actualitat per dones presentaran les seues creacions. Així doncs, Celler Teulada, “M d’Alexandria” i Celler Els Freses seran les protagonistes d’aquest tast que dirigirà la sommelier, Natalia Piera.

A la sala auditori tindrà lloc la projecció del documental, “Cuinar Bellesa”, dirigit per Sergio Piera i conduït pel cuiner Quique Dacosta.

Finalitzat est, Alere/*Dolia prendrà el seu punt àlgid amb l’homenatge que des de la Fundació del Auditori Teulada Moraira se li vol rendir a Paquita Oller Vila, una dona lluitadora que va dedicar gran part de la seua vida al treball de la terra. En un acte d’agraïment pel seu lliurament al món del vi, Alere/*Dolia ha preparat un acte emotiu i ben merescut a la qual va ser la presidenta del Celler Teulada durant molts anys. Com a exclusiva podem avançar que els assistents podran ser testimonis de la presentació de l’últim vi que Paquita va elaborar.

A continuació, es donarà pas al xef Quique Dacosta on es podrà gaudir de l’art i el mestratge d’aquest gran top de la gastronomia.

A la sala d’exposicions es podrà gaudir de l’exposició de Jake Abbot sobre “els Pesqueres” i de la instal·lació artística de Josep Ginestar sobre l’evocació als cañizos.

Per a finalitzar la vetlada, en el Territori Gastronòmic, situat en la zona enjardinada de l’auditori, es podrà maridar la gastronomia i el vi de la nostra terra. Tot això acompanyat per la música en directe de Caeli Jazz Club, i del refrescant còctel Alere/*Dolia a càrrec de MésqueBarmans que posarà el fermall final a una Mostra de Enoturismo i Gastronomia centrada en els plaers que ens ofereix el nostre entorn més pròxim.

Des de la direcció de l’auditori s’informa que l’entrada i participació a la Mostra de Enoturismo i Gastronomia Alere/Dolia serà gratuïta per als dos dies. Es precisarà d’inscripció prèvia en els tastos de vi i taller de Dolia/Kids. Per a qualsevol informació que es precise es pot contactar al 965 740 445 o en: www.auditoriteuladamoraira.es