Rafael Álvarez El Brujo presentaba en la passada edició del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida “Èsquil, del naixement a la mort de la Tragèdia Grega”. Obra amb la qual ve a Torrevella aquest dissabte 13 d’abril. Aquesta obra és la mirada d’un còmic espanyol sobre la tragèdia grega. Un espectacle que revela les arrels humanes dels conflictes dramàtics comptades amb l’estil propi i personal d’interpretació de Rafael Álvarez “El Brujo”, que s’inspira en el d’aquells rapsodes inscrits en l’àmbit de la primitiva transmissió per via oral de la poesia èpica. A les 21.00 hores. Entrades a partir de 18 euros.

Xolle: naixement i mort de la tragèdia va ser estrenada en el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida i ha continuat per tota la geografia espanyola fins a recalar a Torrevella. No és una obra de teatre a l’ús, és una conferència i monòleg on el Brujo és capaç d’extrapolar aquest clàssic a la vida contemporània amb humor, reflexió i transmissió oral de la poesia èpica.

Durant dues hores de funció, la màgia del Brujo recorre l’obra d’Èsquil, passant pels mites de Prometeu, Èdip, Plató o Dionisio. Qüestiona si un ésser humà està predestinat o és capaç de prendre les regnes de la seua pròpia destinació, i mitjançant un joc de ficció, erudició i humor, fa que Èdip es reencarne en Prometeu, un déu que baixa a la terra amb una destinació tràgica que ha d’afrontar.