El dimarts passat dia 10 de febrer vaig tindre el plaer d’entrevistar a Pedro Gallego Martínez (1985) més conegut com «Rhiff» a Caldearte (Radi Sant Vicent 95.2 FM).

Aquest convidat que malbarata sensibilitat, força i simpatia em va sorprendre gratament i no sols per les seues cançons i obres que, algunes, ja coneixia, sinó per la seua honestedat i valentia a l’hora de contestar preguntes i exposar-se públicament de la manera que ho va fer. Vaig poder conéixer a Pedro i a Rhiff, i això és una cosa complicada en aquests temps d’hipocresia i màscares.

Enllaç al programa: https://www.ivoox.com/48751188

Rhiff, raper i poeta, es va interessar per la cultura hip hop amb 13 anys, quan va descobrir per un amic el programa de ràdio «El rimadero» i va començar a escriure les seues primeres lletres.

Els seus treballs són :

– Massa coses (2007)

– Esperit Guerrer (2010)

– Dosi de realitat (2011)

– R.H.I.F.F (2017)

– Kintsugi (2019)

En el seu últim treball «Kintsugi» explora la part més poètica introduint i mesclant l’eslam amb el rap. Actualment està preparant un xicotet treball d’eslam poetry on explora la part més íntima de l’ésser humà i la consciència.

Podeu seguir-li en RR.SS: Instagram: @rhiffmusic Twitter: @rhiffoficial

Facebook: www.facebook.com/rhiffoficial Contacte: rhiffmusic@gmail.com

* En el programa també s’inclouen les seccions de «Ficcions sonores» i «Essència» la secció de reflexions de Nacho Delgado, en aquesta ocasió ens va parlar sobre el trap i ens va donar molt a pensar.

El 3 de març, en el primer programa del mes, vam tindre amb nosaltres a una de les veus més reconegudes del país i un dels millors actors de l’escena: parlem de Ramón Langa.

Carmen Muñoz i jo vam tindre l’oportunitat de realitzar-li una entrevista telefònica en la qual ens va regalar grans minuts, es va parlar dels començaments del doblatge, de teatre i de les males gestions dels ministeris de cultura entre altres temes.

Per a més inri Ramón, el nostre convidat de la setmana, va col·laborar amb el nostre equip d’actors i actrius en la ficció sonora que es va emetre en aquest programa, interpretant així a un dels seus personatges icònics (Bruce Willis).

Ens quedem amb el missatge final que ens va deixar el convidat: «Consumisquen cultura».

Programa complet: https://www.ivoox.com/48491794

I finalment, però no menys important, el dimarts 25 de febrer entrevistem en directe al conegut cantant Mr.Kilombo que recentment va llançar el seu nou treballe «Cortocircuitos». Vam poder escoltar 3 dels seus nous temes i tindre una agradable xarrada amb ell sense embuts. Una persona molt pròxima i amable a la qual se li nota tot aqueix amor per allò que fa.

Molt recomanable la música i missatge d’aquest artista.

Podeu conéixer-ho una mica més escoltant el podcast: https://www.ivoox.com/caldearte-4×19-mr-kilombo-2020-02-25-audios-mp3_rf_48214999_1.html

I ací m’acomiade lectors, és un plaer escriure i compartir amb i per a vosaltres.

Fins prompte! Gràcies.