El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha rebut aquest matí en el Palau Provincial al nou director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, qui ha signat en el llibre d’honor de la institució, on ha deixat patente el seu agraïment per la “hospitalitat de la província d’Alacant, per la seua generositat de germanor davant tots els nostres directors i directores…”. El recentment nomenat com a responsable de l’organisme pel Consell de Ministres ha arribat acompanyat pels prop de 70 directors de les delegacions de l’ens repartides per tot el món.

Sánchez ha dedicat unes paraules de benvinguda al grup de professionals que participa des de dilluns passat en terres alacantines en la reunió anual de directors de l’institut per a analitzar les estratègies promocionals de l’espanyol i de les llengües cooficials del territori nacional.

El Saló de Plens de la Diputació ha sigut l’escenari en el qual s’ha desenvolupat la trobada protocol·lària en el qual Sánchez ha recordat que la província ha sigut i és bressol de grans escriptors i literats que han tingut una gran repercussió i importància en el món de les lletres. Tal com ha recordat el president, “hem celebrat aquest últim any el 50 aniversari de la mort d’Azorín, un dels grans autors que ha donat la nostra terra al món, amb un gran programa d’activitats que ha permès posicionar la nostra província en l’àmbit internacional”. També ha esmentat a un altre il·lustre escriptor alacantí, el poeta oriolà Miguel Hernández, i ha destacat el valor cultural i literari que aporta la província al patrimoni cultural nacional.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha assistit a la recepció dels màxims responsables de l’Institut amb l’objectiu de fixar les línies d’actuació en la promoció internacional de la llengua espanyola i de la cultura en espanyol per al pròxim curs. Així mateix, els directors de l’Institut Cervantes visitaran llocs d’especial interès cultural i turístic en la nostra ciutat com el Museu Arqueològic o el Castell de Santa Bàrbara.

Prèviament, els responsables de l’Institut Cervantes han pogut gaudir en la Sala d’Exposicions del Palau Provincial d’una actuació de la OJPA – Orquestra de Joves de la Província d’Alacant-, dirigida per Francisco Maestre.

Luis García Montero, Luis Barcala y César Sánchez. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Alicante

Luis García Montero, Luis Barcala y César Sánchez. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Alicante