Les “Festes del Medievo” continuen creixent any rere any quant a nombre de visitants, repercussió mediàtica i participació pel que s’han iniciat els passos perquè siguen declarades Festes d’Interés Turístic a la Comunitat Valenciana.

La regidora de Turisme, Mercedes Menor i el President de l’Associació Veïnal del Rabla, Pepe Cabanes, han realitzat una valoració de l’última edició de les Festes de l’Edat mitjana celebrades al març. En elles el sistema de comptatge utilitzat en anys anteriors ha calculat una assistència de 131.610 persones. Unes xifres que han anat creixent any a any des de les 75.000 persones registrades en 2015 o les 120.360 persones de 2017.

“El nombre de visitants augmenta cada any i la gent que ve plena els nostres bars i restaurants fomentant així l’economia local”, ha assenyalat Cabanes. Augmenten també el nombre de grups que participen en les festes, arribant fins als 50 en aquesta última edició així com els mitjans de comunicació que es fan ressò d’aquestes “Festes del Medievo” les quals han tingut insercions fins a 140 mitjans des de l’any 2015.

La consolidació absoluta de les “Festes del Medievo” com a referent turístic i cultural fan que Villena puga sol·licitar la declaració de Festes d’Interés Turístic Regional. Cal recordar que l’any 2014 van ser declarades Festes d’Interés Turístic Provincial. “Demanem el suport de tota la ciutadania posat que aqueix reconeixement és bo per a tots”, ha subratllat el president de l’agrupació veïnal.

Per a això les persones individuals o col·lectius que així ho desitgen poden emplenar els senzills formularis d’adhesió que des de la regidoria de Participació s’han preparat. Aquest formulari farcit ha de presentar-se a l’Ajuntament de Villena o en la regidoria de Participació i amb ell es mostra el suport a les “Festes del Medievo” del Rabal. La recollida d’adhesions es realitzarà en les pròximes dues setmanes posat que la idea és portar aquestes adhesions perquè siguen aprovades en el Ple Municipal del mes d’abril, per a agilitar el tràmit de concessió.

El reconeixement de Festes d’Interés Turístic Regional permet a les festes continuar creixent en reconeixement i difusió. A més fa possible participar en noves línies de subvencions dirigides a l’organització i logística d’unes festes que per la possibilitat de participació de les i els visitants s’han convertit en un referent cultural.