L’empresa villenense Devilish Games-*Spherical Píxel ha sigut rebuda en el despatx d’Alcaldia després de ser guardonada amb el premi al millor videojoc de 2019 per l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual gràcies al títol “Path to Mnemosyne”.

Devilish Games i Spherical Píxel són una empresa villenense que des de fa 20 anys es dediquen a la producció de videojocs. El que va començar com una afició entre adolescents va culminar amb la creació d’una empresa dedicada al disseny de videojocs, apps, webs o publicitat interactiva.

El passat dia 22 de novembre rebien el premi a Millor Videojoc que entrega la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a través de l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana del Audivisual. “És un vertader orgull tindre una empresa així a Villena que innova, diverteix i obri nous camps de treball”, ha destacat l’Alcalde, Fulgencio Cerdán.

Es tracta d’una de les empreses més importants en aquest àmbit a Espanya i la més longeva en tota la Comunitat Valenciana. A més de produir videojocs de caràcter independent per a PC, Play Station 4 o Nintendo Switch sota el paraigua de Devilish Games, produeix videojocs educatius i ha col·laborat amb grans clients com a BBC, MTV, LFP, Movistar, Famosa, Tuenti o l’Eurolliga de Basket entre altres.

Els cofundadors de l’empresa, David Ferriz i Enrique David Calatayud han sigut rebuts per l’Alcalde i han explicat el treball de la seua empresa la qual es troba a Villena i 5 de les seues 7 integrants són de la nostra localitat. “Som l’empresa més longeva de la Comunitat i intentem que la gent de Villena no s’haja d’anar d’ací a buscar treball”, ha assenyalat Ferriz.

“Path to Mnemosyne” ha passat per tots els grans festivals de videojocs independents del món collint un gran nombre de premis i una bona crítica per la seua originalitat. Es tracta, com els seus propis autors indiquen “d’una aventura gràfica” en un viatge a través de la ment d’una xica la qual ha perdut els seus records. El joc t’exigeix encaixar totes les peces parell poder recuperar la memòria de la protagonista.

La resta de l’equip no ha volgut perdre l’oportunitat de visitar el despatx d’Alcaldia per a immortalitzar aqueix moment i donar a conéixer a una empresa de prestigi, creada i establida a la nostra ciutat que continua escalant en una indústria a l’alça com és la de videojocs.