Els regidors d’Economia i Gestió Patrimonial, Carlos Castillo, i de Cultura, María Dolores Padilla, han mantingut avui la primera reunió amb representants de la Generalitat per a avançar en el projecte d’entrada del Consell en la comunitat de propietaris del Teatre Principal d’Alacant.

A la reunió realitzada el passat 1 de juny van asistir José Manuel Orengo, per part de Presidència de la Generalitat, el director general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Juan Ángel Poyatos León, els dos edils del govern local alacantí, així com diversos tècnics especialitzats en assumptes econòmics i fiscals, han participat en aquesta trobada en el qual s’ha posat de manifest la voluntat d’ambdues parts de portar a bon port la integració de la Generalitat en el Teatre Principal.

Per a l’edil de Cultura, Maria Dolores Padilla “la reunió ha resultat profitós i ara es tracta que els tècnics de l’Ajuntament d’Alacant estudien tota la documentació aportada per la Generalitat i que es contraste amb els informes que van a realitzar els tècnics municipals sobre el procés d’integració de la Generalitat en la propietat del Teatre Principal”.

FIrma del acuerdo 27/02/18 por parte del conseller de Cultura, Vicent Marzá, el alcalde de Alicante, Gabriel Echávarri, y Jaime Matas, subdirector general del Banco Sabadell. A su lado el presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Alicante.

Signa de l’acord 27/02/18 per part del conseller de Cultura, Vicent Marzá, l’alcalde anterior d’Alacant, Gabriel Echávarri, i Jaime Matas, sotsdirector general del Banc Sabadell. Al seu costat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant.

Per a Carlos Castillo i María Dolores Padilla, l’objectiu fonamental que persegueix l’Ajuntament amb aquestes converses és “garantir la viabilitat present i futura del teatre” i que la inclusió del govern autonòmic en la propietat servisca “per a sanejar els comptes del teatre i per a garantir una programació de qualitat que satisfaça les necessitats culturals de la ciutat d’Alacant”.

“Hem quedat emplaçats a noves sessions de treball per a anar concretant les fórmules legals i administratives que facen realitat aquest projecte, així com la seua valoració”, ha manifestat l’edil de Cultura.

María Dolores Padilla ha explicat que l’arribada de la Generalitat a la comunitat que regeix el teatre -ara en mans de l’Ajuntament i del banc Sabadell- “comporta l’elaboració d’un pla estratègic que servisca perquè aquest emblemàtic escenari seguisca sent un referent en l’àmbit cultural de la província d’Alacant”.

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda