Fernando Portillo, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Petrer ha donat a conéixer quins són els poemaris guanyadors del XVIII Certamen Nacional de Posseïa “Paco Mollá”. El primer premi en castellà ha recaigut en Ricardo Bermejo Álvarez amb el poemari Una llum en algun lloc; mentre que la categoria en valencià el premiat ha sigut Raimond Aguiló Bartolomé amb el poemari Cel d’octubre.

Ricardo Bermejo és autor d’una àmplia obra poètica i ha sigut distingit amb diversos premis literaris; destacant que l’any 2012 ja va obtindre el Premi de Poesia Paco Mollá amb el poemari titulat Rendezvous. Per part seua, Raimond Augiló és un poeta autodidacta que es dedica plenament a l’escriptura des de l’any 2010 i ha publicat diversos llibres i ha sigut guardonat en diferents certàmens poètics.

Tots dos autors han sigut premiats amb 3.000 euros i les seues obres es publicaran l’any vinent sota l’editorial Aguaclara dins de la seua col·lecció de poesia.

Quant al lliurament de premis, l’acte se celebrarà el 23 de març a les 20.00 hores en el Centre Cultural de Petrer amb una vetlada literària complementada amb un recital poètic-teatral titulat Versos per a Talía, a càrrec dels actors petrerenses Joan Miquel Reig i Begoña Tenés. Un acte que inclourà també un homenatge a la memòria del poeta i professor Lluis Alpera, recentment mort, qui fóra col·laborador durant molts anys del Certamen de Poesia Paco Mollá.

Una nova web renovada i adaptada a l’actualitat

Així mateix, també s’ha presentat la nova web amb la qual busca “obrir una finestra al món de nou, per part de la fundació”, ha afirmat Portillo; qui a més ha afegit que és “importantíssim tindre un espai on donar a conéixer a la fundació, a la poesia de Paco, la figura de Paco i les activitats” que es realitzen.

La nova web està dividida en 7 seccions que es presenten en scroll en una sola pàgina; el que facilita la lectura a través del mòbil. Quant als continguts, les persones que visiten la web podran llegir sobre la vida i obra de Paco Mollá així com veure un apartat amb fotografies de seues.

Així mateix, també es recull de manera àmplia, i ordenada de manera cronològica, gran part de les publicacions que han aparegut en premsa sobre l’autor.

Finalment, en la nova web també apareixeran els guanyadors del certamen i les activitats que organitza la Fundació Cultural Poeta Francisco Mollá Montesinos.