Enguany el Festival de Guitarra “Ciutat d’Elx” celebra la seua 20 aniversari i donarà començament hui, divendres 20 de juliol, amb l’actuació del guitarrista belga Robin Meys. El concert tindrà lloc en el Claustre de San José a les 21.30 hores amb entrada gratuïta per a tots els públics. El guitarrista es va proclamar vencedor del XIV Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat d’Elx”, la qual cosa li va assegurar la participació en aquesta edició del festival.

Amb sol 24 anys, Robin Meys ja és un dels guitarristes més enginyosos de la seua generació i la seua trajectòria va des de la guitarra clàssica a l’acústica, ja que va començar amb la clàssica als 8 anys i es va formar en l’acústica de manera autodidacta. Actualment el jove compagina els seus estudis del Màster especialitzat en interpretació del Koninklijk Consevatorium de Brussel·les amb concerts, classes magistrals i competicions internacionals. A més, ha rebut nombrosos guardons entre els quals es troben el 2º premi en el Concurs Internacional de guitarra Alhambra per a Joves a València, l’1er premie en el Consurso Internacional Cidade de Guimarãés, tots dos en 2014 i el 2º premie ex-aequo en el Concurs Internacional Juvenil Ciutat de Fundão en 2015.

El següent concert serà el dissabte 21 de juliol, a les 21.30 hores amb un preu de 6 euros i l’actuació serà a càrrec d’Eduardo Baranzano, músic de càmera i professor en el Conservatori Superior de Música de Navarra. També és professor en el Conservatori Francisco Escudero de Sant Sebastià, presideix l’Associació ‘AIREGEN’ de guitarra d’Euskadi, i participa en direcció del Festival de Zarautz.

Pots seguir la informació del festival en www.festivalguitarraelche.com/elx/