El diumenge 23 de desembre té lloc un Romiatge Extraordinari de la Verge de Las Virtudes a Villena amb motiu del tancament del Santuari per l’inici de les obres de rehabilitació a la qual acompanyarà una exposició dels mantells de la Verge en la Kakv.

L’Alcalde i la regidora de Festes han presentat al costat del President de la Junta de la Verge la Romeria Extraordinaria de la Morenica que té lloc aquest pròxim diumenge 23 de desembre. Es tracta d’un romiatge excepcional amb motiu del tancament del Santuari per a la seua rehabilitació i començarà a les 10.30 hores des de l’esplanada del Santuari. “Convidar a la ciutadania al trasllat en romiatge de la Patrona el pròxim dia 23”, ha assenyalat l’Alcalde.

El romiatge transcorrerà per l’itinerari habitual fins a Villena encara que no es realitzaran parades extraordinàries, més enllà de les necessàries per al canvi de portadors i portadores. Hi ha servei d’autobusos des del Carrer La Verge fins al Santuari des de les 9 hores gràcies a Montescar.

L’arribada a Villena està prevista a les 13 hores, no entrarà a l’interior del col·legi Salesians i serà rebuda per la Banda Municipal de Música qui acompanyarà a la Patrona des de l’Avinguda Constitució fins a l’Església de Santiago. La Comparsa de Pirates prepara una cosa especial per a aqueix dia i serà l’encarregada de posar aigua en l’antic baixador de trens.

Aquest romiatge extraordinari ve acompanyada de l’exposició “Virginis Pallia” amb els mantells més antics de la Verge de las Virtudes. L’exposició s’inaugura el divendres 21 de desembre a les 20 hores a la Casa de Cultura. Allí es podran visualitzar els quatre mantells més antics, de els catorze que La Patrona té, com són: Sol, Indias, Rogativas Violeta i Rogativas Morado

L’exposició romandrà oberta al públic a la Casa de Cultura fins al pròxim 6 de gener. Des de l’Ajuntament de Villena es convida a la población i visitants a conéixer de primera mà aquestes obres d’art que són patrimoni local, així com acompanyar a la Morenica en el seu romiatge fins a Villena.