L’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social d’Alacant celebrarà l’1 de març la Gala “El Planeta en femení” per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, en un esdeveniment que comptarà entre altres amb la participació de la periodista Rosa María Calaf i que es preveu clausure l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala.

Aquesta serà la segona edició d’un esdeveniment celebrat en col·laboració amb les associacions AEPA, Jovempa i AEFA, en el qual participaran també diversos agents econòmics i socials, entitats i institucions que treballen per i per a dones.

L’esdeveniment tindrà lloc a l’auditori de l’Edifici Municipal Porta Ferrisa que està situat al carrer Jorge Juan 21 d’Alacant, i que té un aforament per a 150 persones, que podran assistir prèvia inscripció gratuïta en impulsalicante.es

Les portes de la sala s’obriran a les 9 del matí perquè els assistents es puguen acreditar. A les 9’30 tindrà lloc la inauguració de la jornada, que serà a càrrec del president-delegat de l’Agència Local, Carlos Castillo, compromés amb visibilitzar el treball de les dones en tots els sectors d’activitat, així com la seua aportació a l’economia i societat.

Tot seguit se celebrarà la primera taula redona, titulada “En la cúspide de la piràmide”, que serà moderada per la periodista Lola Torrent, i en la qual participaran Rocío Pajares, directora general i consellera delegada de Panter, Milagros García, presidenta de la Societat d’Educació Mèdica i exdirectora de l’Organització Mundial de la Salut, així com Mayte Antón que és gerent del Grup Antón, i Rosa Perán, vicepresidenta del Grup Pikolinos.

Després d’una pausa café, començarà la segona taula redona en la qual participaran dones que ens contaran les seues “Històries singulars” relatives a la seua carrera professional. Comptarem amb la capità psicòleg cap del Gabinet Psicològic de la Guàrdia Civil Gema de la Creu, l’escriptora i actriu Sally Cortesa, l’artista Laura Montserrat i la presidenta de la Nova Associació del Voluntariat María Parra.

Després d’una breu pausa, a les 12’30 la periodista Rosa María Calaf, sobretot coneguda com a periodista i corresponsal de Televisió Espanyola, impartirà una conferència magistral en la qual impartirà la seua visió sobre “El planeta en femení”.

Posteriorment, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala clausurarà l’esdeveniment que ret homenatge a les dones.