La Seu Ciutat d’Alacant organitza una trobada en línia amb l’escriptora Rosa Montero hui divendres, 11 de desembre, a les 19 hores, a través de l’enllaç

Montero presentarà en aquesta cita l’antologia Labios rojos, chocolate y una rosa, un volum editat a Mèxic i integrat per una selecció de trenta relats triats de les 168 narracions que van escriure autors de 23 països a partir d’unes trobades en directe que Rosa Montero va oferir, a través de la seua plataforma de Facebook, durant el confinament.

Aquesta antologia acaba de veure la llum, el passat 29 de novembre, i el jurat que ha dut a terme la selecció de relats el van compondre dues escriptores professionals, Beatriz Meyer, especialitzada en conte curt, i la novel·lista Alicia Flores, que van elegir, a parer seu, els millors vint-i-cinc d’aquests contes i cinc més que hi van afegir la mateixa Rosa Montero. L’edició de l’antologia ha sigut possible gràcies a l’escriptora i gestora cultural mexicana Maru San Martín.

Dels trenta relats seleccionats, 29 són d’autoria femenina i un d’un autor. Per països, vint són d’autoria espanyola (dinou dones i un home), quatre mexicanes, dues peruanes, una brasilera, una argentina, una peruana i una peruana boliviana. De la Comunitat Valenciana, tres autores: l’alacantina Marina Limiñana, i les valencianes Carmela Climent, Gema Blasco i Elena Fuertes Ibáñez.

Anteriorment, la totalitat dels 168 relats presentats havien sigut publicats per l’editorial Literálika en dos volums, Carmín (87 contes) i Chocolate (81 contes), amb el nom genèric d’Encuentros con Rosa. Historias de personajes, que ara formen part també de l’antologia.

Durant l’acte de hui, Rosa Montero parlarà, a més, del seu últim llibre La buena suerte i estarà acompanyada, virtualment, per la mexicana Maru San Martín i l’alacantina Marina Limiñana.