Aquest cap de setmana a la Sala Euterpe es podrà gaudir del Pop Rock de Rubén Pozo i el folk amb Cooldesac.

El divendres 10 de desembre a les 22h, torna a l’escenari de Sala Euterpe el conegut artista Rubén Pozo. Encara que va nàixer a Barcelona, Rubén Pozo és un dels músics de referència del rock madrileny des de fa més d’una dècada. Va començar la seua marxa amb Bona nit Rose i va tocar el cel amb Peresa. Si com a part del duo Peresa Rubén ha col·laborat amb artistes de la talla d’Alejo Estivel, Miguel Ríos, Andrés Calamaro o Ariel Rot, en solitari les seues aventures amb altres companys han sigut també molt variades, destacant el affaire amb Joaquín Sabina, per a qui va escriure la cançó “Embustera” inclosa en el disc “Vinagre y rosas” (2010) i els duos amb amics com a Ponxo K (“El último sol”) i Iván Ferreiro (“SPNB”).

L’any 2012 llançava el seu primer àlbum en solitari, “Lo que más”, marcant el seu propi so, que va evolucionar amb En marxa i amb una gira mà a mà amb Mark Olson, ex vocalista de Jayhawks. Jo li admirava de la seua etapa en Jayhawks, feien discos sense grans parenceries però amb un profund amor a les cançons. Per a mi ha sigut un regal aqueixa gira. En 2017, Rubén es va definir al 100% amb el seu últim treball, “Habrá que Vivir”. Compositor i creador de melodies que han sonat per al mateix Sabina, Rubén Pozo continua posant banda sonora al dia a dia dels fans del pop rock nacional.

El diumenge 12 a les 19h tindrà lloc el concert de Cooldesac. Aquest projecte naix en 2017 a Alacant amb la il·lusió de desenvolupar musicalment el gènere cèltic tradicional amb influències de la música valenciana, el pop… El seu segell personal és l’ús d’una instrumentació rica en timbres variats que va des dels instruments més clàssics com la flauta travessera i el violí a instruments folklòrics com el duduk, el bouzouki, la moraharpa o la dolçaina. El repertori està orientat principalment cap al trad irlandés, incorporant a més temes de música escocesa, gallega o bretona. Proposen una visió del folk i la música tradicional a través del prisma de la música moderna.

Al desembre de 2019 van debutar amb el seu primer treball d’estudi, “In other words”, en el qual plasmen la seua personalitat musical a través de 8 temes que van des del folk irlandés fins al gallec o el valencià amb tints de gèneres moderns com el pop o la rumba.

Els integrants de Cooldesac són Dani J. Uroz (Violí, Moraharpa, Duduk i Dolçaina), Laura Hernández (flauta travessera, piccolo i whistle irlandés), Daniel Tomasi (guitarra acústica i bouzouki irlandés), Andrea Mira (Percussions).

Cooldesac

Les entrades per als concerts estan disponibles en www.salaeuterpe.com

Programa

RUBÉN POZO

• Divendres 10 de desembre

• Horari: 22:00h

• Entrades a 20€ anticipades i 22€ en taquilla

COOLDESAC

• Diumenge 12 de desembre

• Horari: 19:00h

• Entrades a 5€ anticipades i 7€ en taquilla