Qui ha dit que no es pot viure la Festa de la Reconquesta i de Moros i Cristians d’una forma diferent o sentir-te joglar per una nit? Doncs sí que es pot perquè una vegada més la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Orihuela ha elaborat unes rutes per als mesos de juliol i agost de les quals conviden a no perdre-li-les i et poden traslladar a una altra època.

Aquesta crisi sanitària, a la qual a poc a poc anem vencent, no permetrà que gaudim de la festa tal com la coneixem, però hi ha una altra manera diferent de viure-la i no, per això, menys interessant. Ha arribat el moment que tant els visitants com els oriolans coneguem bé a nostra Armengola o la història de la Reconquesta i ho farem gràcies a les rutes de Turisme. La regidor de l’àrea, Mariola Rocamora, té clar que la flama de la festa no s’apaga i cal mantindre-la visca per damunt de tot. “Crec que mai acabem de saber tot el que ha donat origen a aquestes festes i amb aquestes rutes descobrirem secrets i anècdotes que no ens imaginàvem”. La imatge del cartell de les rutes d’aquests mesos estivals no pot passar desapercebuda ja que s’ha triat el moment de l’exposició pública, en la nit del 16 de juliol, de la Gloriosa Ensenya de l’Oriol al balcó de l’Ajuntament.

Per a participar en la Ruta de la Armengola disposem de dos divendres, el 9 i el 16 de juliol i de la Ruta de la Reconquesta el divendres 10 i el dissabte 17 que tampoc s’ha triat per casualitat ja que celebrem el nostre dia gran. L’èxit d’aquestes convocatòries està garantit i segur que més d’un repeteix l’experiència.

A més, la regidoria de Turisme ha preparat altres rutes totalment noves i plenes de sorpreses que ens deixaran bocabadats. En comú totes elles han de no passarem calor perquè són a les huit i mitja de la vesprada, la qual cosa ens permetrà anar a la platja al matí i després d’una llarga migdiada participar en la que més ens atraga. De fet, per als dissabtes 24 de juliol i 21 d’agost tenim la ruta ‘El Joglar i les Històries de la seua Llar’ que promet ser molt entretinguda i en la qual pot participar tota la família. Aquesta última és totalment nova, com també ho són les rutes dels dissabtes 31 de juliol i 14 d’agost amb ‘La Menina de Velázquez’ o la teatralitzada de l’últim dissabte d’agost ‘La Temptació de Velázquez’.

Per descomptat, tampoc poden faltar a Orihuela les rutes del nostre poeta universal ‘Miguel Hernández’ ni la dels ‘Palaus’, una de les més demandades i per a la qual sempre hi ha llista d’espera.

Recordeu que totes les rutes turístiques són totalment gratuïtes, però tenen places limitades. Per a poder assistir és necessari reservar plaça a través d’orihuelaturistica.es des de l’apartat ‘Reserves’. També poden rebre més informació per l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp amb el número 673 836 385.