Amb una oferta dinàmica i per a tots els gustos, la Regidoria de Turisme ha presentat les rutes turístiques per a el mes vinent de juny que ens portaran a conéixer des de l’Orihuela més misteriosa, a passejar per la platja o a sentir-nos nobles gaudint dels nostres palaus.

Els caps de setmana aglutinen tota l’oferta si bé, el dilluns 21, gaudirem del dia amb llum més llarg de l’any en la ruta ‘Solstici d’Estiu’ que eixirà, a les 18:30h, de l’Oficina de Turisme d’Orihuela centre.

Començarem el primer dissabte del mes coneixent la nostra Orihuela Modernista, els seus edificis de principis del segle XX. Una aposta encertada per a gaudir del contrast entre l’històric-monumental i l’estil modernista valencià com la Casa Villaescusa, edifici construït en 1915 o també el conegut com a Galeries Colón, entre altres.

El diumenge dia 6, ens alçarem d’hora, ens posarem sabatilles i ens llançarem amb energia i marxa nòrdica a l’aventura de la ruta ‘Nordic Walking fins a l’Àrea Recreativa Rincón de Bonança’. Ens veiem a les 9 del matí, en la Plaça del Carmen i no oblides en la teua motxilla l’aigua, l’esmorzar, la gorra i la crema protectora perquè es farà un pícnic en acabar el recorregut.

Si hi ha una cosa de la qual podem presumir a Orihuela és de la nostra llum i si la mesclem amb teatre el gaudi està assegurat. Per això, el dissabte 12 de juny a les 20:30h, eixirà de la Porta de la Olma la Ruta Teatralitzada: ‘Orihuela Ciutat de Llum’ on excel·lents actors ens aniran contant el que visitem amb encant i desenfade. Durant el recorregut ens trobarem amb personatges il·lustres de la ciutat d’Orihuela que et faran partícip dels moments històrics.

I després de conéixer mostra història, el diumenge 13, ens farem ‘Un Passeig per la Platja’ des del Passeig de Platja Flamenca a la nostra Platja La Glea, una de les més grans del litoral oriolà, un paratge natural i microreserva per a no perdre’t.

Ens tornem nobles i senyorials coneixent els nostres Palaus, edificacions monumentals, la majoria del segle XVIII, del període borbònic. Si vols visitar-los t’esperem el dissabte, 19 de juny, amb dues eixides des de l’Oficina de Turisme (20.00 i 20.30). Guarda forces perquè un dia després, el diumenge 20, la regidoria t’ofereix una ruta d’allò més emotiva que gràcies al Teatre Expressió que en diferents punts recita versos de la nostra gran poeta universal Miguel Hernández. Estarem en els Murals de San Isidro, a les 10 del matí, al costat del guia que t’explicarà tot el recorregut, garantint-te que no oblidaràs aquesta mescla cultural i sentimental.

Però Orihuela també és Misteriosa i, novament, la dramatització et conquistarà amb la ruta de l’últim dissabte del mes on magnífics actors et donaran a conéixer la història, tradició i les anècdotes de la nostra ciutat. A les 20:30h descobriràs a la Armengola, qui era ella i les seues gestes per a això quedem en la font que porta el seu nom.

Finalitzarem el mes, novament, gaudint de la nostra costa amb la ruta del passeig per les platges i no et preocupes si tens problemes per a desplaçar-te perquè la Regidoria de Turisme posa a la disposició de tots els participants un servei d’autobús gratuït prèvia reserva per WhatsApp una vegada t’hages inscrit.

Amb aquesta àmplia oferta iniciarem el mes de juny i acomiadarem maig que ha comptat amb 332 persones gaudint de les rutes, que es van programar per als primers tres caps de setmana sense comptabilitzar els inscrits per a aquests últims dies que resten. Per això, la regidor de Turisme, Mariola Rocamora, ha comentat que “no sols els turistes, sinó també els propis veïns d’Orihuela o de la comarca, estan interessats a conéixer la nostra ciutat, si s’ha de jutjar per l’èxit en les inscripcions, malgrat l’època de pandèmia en la qual ens trobem”.

Si estàs interessat a participar en qualsevol de les rutes, que són totalment gratuïtes, recorda que les places són limitades i has de reservar plaça. Per a això has de fer-ho a través d’orihuelaturistica.es en l’apartat ‘Reserves’. Si tens algun dubte o necessites més informació pots enviar un missatge per l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp al número 673 836 385.