Es prorroga l’ajornament del Cicle de Cinema Solidari, del Festival de Cinema de l’Alfàs, fins a un altre avís. Es tracta d’una decisió adoptada d’acord amb les mesures restrictives decretades per la Generalitat Valenciana, per a frenar la propagació de la Covid-19 i el col·lapse sanitari.

Tant des de la regidoria de Cultura, com de l’organització del Festival de Cinema de l’Alfàs, s’informa igualment els seguidors del cicle de cinema solidari que es reprendrà la secció quan la situació s’estabilitze i s’avisarà amb temps suficient.

Sobre aquest cicle, recordar que ha aconseguit fer-se un buit en el panorama cultural de la Marina Baixa. Una secció consolidada on es pot gaudir del millor cinema d’autor, amb pel·lícules premiades en els principals festivals de cinema i la majoria de les vegades en versió original subtitulada. El Cinema Solidari compleix dos objectius fonamentals. D’una banda aconsegueix que el Festival de Cinema no se cenyisca exclusivament a una quinzena del mes de juliol, i mantinga un nexe d’unió amb els veïns de la comarca al llarg de l’any, oferint un altre tipus de pel·lícules que difícilment poden veure’s a les sales convencionals. Però a més i d’altra banda, compleix amb una important funció social com és divulgar el treball d’ONGs involucrades a oferir major qualitat de vida als col·lectius més desfavorits.

Des dels seus inicis, el Festival ha aconseguit recaptar més de 38.000 euros, diners destinats íntegrament a Metges Sense Fronteres, Ajuda en Acció, Amnistia Internacional, Estreles de Colors i Save the Children, i Aborigen View. Des de la regidoria de Cultura de l’Alfàs, el seu titular Manuel Casado, i des de la subdirecció del Festival de Cinema, Javier Pascual, incideixen en la temporalitat d’aquest ajornament, i quan les circumstàncies sanitàries canvien, es reprendrà per a continuar atenent la demanda existent.

Miércoles 28 de enero, Ayuntamiento de l’Alfàs del Pi