Els Vins Alacant Denominació d’Origen Protegida celebraran el pròxim 9 de març, des de les 18 horas,  la cinquena edició del seu Saló Professional. Es tracta d’un showroom de cellers on es presenten en primícia els vins de la nova afija 2019, així com la resta de novetats del sector del vi en la demarcació. En aquesta edició l’esdeveniment es traslladarà a l’Auditori Provincial d’Alacant, ADDA per a millorar els accessos i l’espai davant l’augment dels assistents.

Assistiran prop d’unes 28 cellers certificats en aquesta figura de qualitat. Les més representatives de les que formen aquesta històrica denominació d’origen espanyola que compleix 88 anys aquest 2020. La diversitat de localitzacions i estil de les mateixes té com a comú denominador la grandària familiar i xicoteta de la majoria de les seues produccions, amb noves microbodegas, cellers artesans, cellers molt vinculats als seus pobles, nous projectes de recuperació de parcel·les, etc. Totes al seu torn treballant amb la monastrell, el moscatell, les garnachas i per descomptat, la xicoteta producció de Fondillones. Totes apostant per la sostenibilitat i l’ecologia, fet pel qual es convoquen als compradors de l’entorn per a millorar la comercialització i visibilitat en el quilòmetre zero.

El Saló es complementarà amb el lliurament dels Premis que el Consell Regulador de la DOP Alacant atorga als millors promotors dels seus productes tant en el comerç especialitzat com en la restauració. Enguany es complementen amb el Premi Fondillón que ha sigut atorgat en la seua primera edició al Museu Nacional del Prado pel seu 200 aniversari i la protecció del seu ingent patrimoni.

En la convocatòria participen les associacions d’hostaleria de Torrevieja, Dénia, la provincial, l’Escola de Tastos d’Alacant, LLAURA, els sommeliers d’ASPA, ASECA i la Federació de la Comunitat Valenciana i la Nacional, UAES i els hotels de la província i Benidorm, així com el Centre de Desenvolupament Turístic d’Alacant.