La plataforma ciutadana Salvem el Nostre Patrimoni va organitzar aquest dissabte una concentració en la Font de la Plaça dels Estels amb la finalitat de reivindicar un canvi d’emplaçament de les mascletaes en un lloc diferent a la del monument artístic en perill de Daniel Bañulson es veuen afectades els habitatges, havent patit, a vegades, trencaments de finestres i portes de cristalls dels edificis i establiments confrontants, inclosos alguns danys en persones i en animals domèstics, sent també, indiquen, un risc per a l’estació del TRAM subterrània, per als seus accessos automàtics i per a l’ascensor que ha patit danys en diverses ocasions i han hagut de ser tancats al públic temporalment per a la seua reparació.

La solució passa per trobar propostes que no danyen ni a les persones, ni a les infraestructures, ni als animals, ni al patrimoni de la ciutat. Solucions que ens permeten gaudir amb alegria i seguretat de la festa.

Buscar de manera alternativa a la ciutat una ubicació de les Mascletaes passa, entre altres, per realitzar-la a la Platja del Postiguet -lloc que ens sembla per l’època de l’any el més adequat i participatiu-, el moll de Llevant, el Passeig de Campoamor, la plaça de l’Estrela i fins i tot considerar-se una opció itinerant, que beneficiara a comerciants, hostalers, veïns i veïnes de diferents zones de la ciutat, repartint beneficis i també les molèsties, que les té.

Davant el coneixement dels Estudis del Departament d’Enginyeria Civil de la Universitat d’Alacant dels professors F. Javier Baeza i Salvador Ivorra & col., les declaracions de la Restauradora Municipal Luisa Biosca i les opinions d’experts en art i escultura com Miguel Bañuls o Adrián Carrillo dels desperfectes que les mascletaes agreugen i produeixen a la Font de Llevant en la Plaça dels Estels d’Alacant, la Plataforma Salvem el Nostre Patrimoni en col·laboració amb l’Associació de Consumidors i Usuaris José Maria Mena ha instat l’obertura d’un PROCEDIMENT DE RESPONSABILITAT PATRIMONIAL contra la persona que exerceix el càrrec de Regidor de Festes de l’Excm. Ajuntament d’Alacant des de 2016.

Firma en Change.org

Firma en Change.org