Sant Joan representat per Esther Donate al costat de l’Alcalde, han presentat els actes per a la festivitat del 9 d´octubre, dia de la Comunitat Valenciana. A la roda de premsa també han assistit el president de l’Associació Cultural Amuntegats i els autors del lliure 9 d’Octubre d’enguany: José Manuel Caturla Ordóñez i Fernando Martínez Ruiz.
Una sèrie d’actes culturals, esportius i festius per a tots els públics és els que els espera veïns i veïnes del municipi, així com a tot aquell que vulga gaudir-los des del pròxim fins al 20 d’octubre.
El 8 d’octubre és a càrrec de l’Associació Cultural Amuntegats, el president de la qual ha realitzat un repàs pels diferents actes que tindran lloc en aqueix dia: a les 12.30 dins del programa música a la plaça actuarà la Colla Amuntegats, oferint una actuació de Folklore típic valencià i a continuació, una tronà en la mateixa Plaça Maisonnave. A la vesprada, els correfocs a càrrec dels Dimonis Abraxits, un infantil participatiu (20:00h) que eixirà des del c/la Mar i un altre d’adults (21:00h), C/ la Mar i Plaça Josep Carreras.
El dia festiu, el 9 d’octubre, està carregat d’activitats, Tallers de ceràmica “Jaume I el Conqueridor” per a majors de 6 anys (10.30), concert teatral en valencià a càrrec de la Companyia Rodamons Teatre i el seu espectacle ‘Barrets’(*12h), taller de cartó amb Cola de Ratolí “Casc i cuirassa per a assaltar el castell”(17:30h) i un intercanvi de collas amb la Colla de Dolçainers i tabaleters El Nuvolet i la Colla Sargantana de la Societat Musical La Paz, a les 19h en la Plaça Josep Carreras.
Per al 12 d’octubre a les 16:30h podrem gaudir del XIX Memorial Jaime Olcina al carrer Benimagrell, amb la seua gran partida a llargues organitzada per CPV Benimagrell en la qual col·labora la Regidoria d’Esports.
El 16 d’octubre a les 12.30 en la Plaça d’Espanya comptarem amb la inauguració d’una exposició molt entranyable que porta per nom “Retrats de la memòria de Sant Joan”. També podrem contemplar-la pel clos del nostre col·legi Crist de la Pau.
I per a concloure amb els actes commemoratius, tindrà lloc la tan esperada presentació del Llibre 9 d’Octubre: “Crònica d’un poble: retrats de la memòria de Sant Joan” escrit per José Manuel Caturla Ordóñez i Fernando Martínez Ruiz. La presentació tindrà lloc a l’Auditori de la Casa de la Cultura i l’entrada serà lliure limitada a l’aforament.