El dissabte al matí la plaça Maisonnave de Sant Joan d’Alacant va vibrar a ritme de flamenc, balls llatins i ballet de la mà de l’alumnat dels tallers de municipals de dansa, que van mostrar a la ciutadania el seu bon fer. “Ha sigut un èxit de públic i la gent li ho ha passat molt bé”, ha detallat l’edil Clara Rodríguez (EUPV). La regidoria de Cultura ha aprofitat el cicle ‘Música a la Plaça’ per a commemorar el Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril) i “donar visibilitat a una de les disciplines més injuriades dins de les arts escèniques”.
A més, l’esdeveniment ha complit l’objectiu de promocionar els tallers de ball que organitza la regidoria de Cultura, que són un exemple que “des del públic es pot tindre una oferta de moltíssima qualitat però accessible a tothom”. Segons ha explicat Rodríguez, en ser públics el seu preu és ajustat però la seua qualitat és indiscutible: “Mirem molt el currículum del professorat, que és excel·lent, hi ha nivelazo”.
L’alumnat de flamenc i el de sevillanes ha ballat al ritme de la música en directe de Flamenc amb Art; també han participat en la mostra els dos grups de balls llatins i l’alumnat dels quatre nivells de ball clàssic (el d’iniciació és per a xiquets i xiquetes a partir de 4 anys). 
Cal destacar que en els tallers municipals de dansa hi ha un nodrit nombre d’assistents del Centre Doctor Esquerdo. En aquest sentit, Rodríguez ha destacat el gran potencial integrador d’aquestes iniciatives i especialment “en una disciplina tan guaridora com la dansa”. Una qualitat de la qual ella mateixa gaudeix com a alumna del taller de flamenc, del qual sale “amb les piles carregades després de cada classe”.
A la fi de maig està prevista el lliurament de diplomes a tot l’alumnat dels tallers culturals, que farà una xicoteta mostra de l’aprés en aquest curs. No obstant això, cada disciplina té el seu propi espai “per a visibilitzar cada taller i fomentar que la gent participe en la programació cultural de Sant Joan”. Així, igual que el dissabte va haver-hi ball, la Casa de Cultura acull des del 23 d’abril una exposició col·lectiva de l’alumnat de pintura i aquarel·la i els grups de teatre estrenen cada any una funció.