Les regidories de Cultura i Normalització Lingüística, juntament amb la Associació Cultural l’Antina, han preparat una programació cultural amb motiu del 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, sota el lema “Santa Pola 2018: Any Internacional del Patrimoni Cultural”.

Ana Antón, regidora de Cultura, ha explicat que “la imatge que s’ha utilitzat per a l’Octubre Cultural fa referència a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, i per açò hem volgut rescatar part del nostre patrimoni per a crear la imatge”.

L’Octubre Cultural 2018 comptarà amb diverses activitats al llarg de tot el mes, des de l’inici d’aquestes el dia 3 amb la jornada del patrimoni local ‘Al voltant del Castell’ que tindrà lloc en la Biblioteca Central i per a la qual es farà una taula redona amb els tres ponents; fins a la finalització dels actes el dimarts 30 amb activitats que s’han programat per als alumnes de l’Institut Cap de l’Aljub.

Els actes que podem trobar en la programació són variats, des dels que estan dedicats únicament a la població infantil, com és la confecció del mural d’octubre per part dels alumnes de primària, fins als familiars, com el festival de titelles, la fira i els concerts. També hi ha exposicions i excursions. I enguany, com a novetat, la trobada de Artivistes el 13 d’octubre.

D’entre tots els actes, destacar el concert del divendres 5, del grup “El Diluvi”, i l’espectacle del dissabte 27 “No estem bé”, d’Eugeni Alemany i María Juan, que comptarà amb monòlegs, comèdia i participació del públic.

9 d’octubre

Amb motiu de la festivitat de la Comunitat Valenciana, el dimarts 9 d’octubre, es realitzarà un ple institucional en l’Ajuntament de Santa Pola, seguit d’un passacarrer a càrrec de la Colla el Freu, un concert de la banda Unió Musical i, per a finalitzar, la mascletà a les 13:30 hores a la Glorieta.

Tant l’Ajuntament com la Antina volen recordar que les activitats a l’aire lliure com les titelles o la mascletà poden modificar el seu horari depenent de les condicions climatològiques.

Tots els actes transcorreran en valencià, amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre.