Santi Rodríguez presenta el dijous en el Gran Teatre d’Elx el seu monòleg ‘Com a la casa d’un… (en cap lloc)’ a les 20.30 hores amb les entrades disponibles a 17,50 euros. L’actor compta de manera humorística en l’obra que “l’estranger és molt bonic, però està lluny i parlen rar. A més, allí et converteixes en guiri sense adonar-te”.

Per part seua, la sala cultural La Llotja acollirà dos esdeveniments molt rellevants en aquest cap de setmana. El divendres, el concert de la banda de rock Els Rebels amb quatre dècades en actiu i un públic fidel a les seues grans cançons. Mentre que el dissabte serà el torn per a l’obra teatral ‘Preludi’ que ha triomfat recentment en la cartellera madrilenya. Es tracta d’una adaptació de la novel·la homònima de Jesús Ruiz Mantilla que narra la història d’un pianista espanyol obsessionat amb la perfecció. L’actor i director és Daniel Ortiz, conegut pels seus papers en sèries com ‘Vis a vis’ o ‘El vaixell’.

Tota la família també podrà gaudir aquesta setmana d’una obra teatral de la mà de Teatre Paradís, de Vitòria-Gasteiz, que presenta ‘Polzet’ a la sala La Tramoia aquest dissabte a les 18.00 hores. L’obra és recomanada per a xiquets a partir de set anys i té un cost de quatre euros.

Pulgarcito
Pulgarcito

Quant als Cinemes Odèon, des del dimecres fins al diumenge projectaran, en doble passe a les 17.00 i 20.30 hores, la pel·lícula ‘Aigües fosques’ de Todd Hayness. El film està inspirat en una impactant història real on un tenaç advocat descobreix el fosc secret que connecta un nombre creixent de morts i malalties amb una de les corporacions més grans del món.

****

L’Escorxador

• Del divendres 16 d’octubre al 15 de novembre de 2020.

Exposició: ‘Necessite una altra vida per a entendre aquesta’, de la il·lustradora il·licitana Vera Yin Yang. Recomanada per a majors de 16 anys.

Sala Lanart del L’Escorxador.

Informació: “No, no sóc aqueix tipus d’artista. No, no et donaré la raó ni dir-te el que vols sentir. Et seré incòmoda. Hi haurà moments en els quals odies el que t’estic comptant. Hi haurà moments en els quals no estigues d’acord amb mi. Però també hi haurà moments en els quals et sentiràs tan unit/a a mi que pensaràs que m’he ficat al teu cap. Parlaré del que em crema per dins: Feminisme, violència, capitalisme, censura, amor, depressió… Hi haurà vegades que sentiràs els meus crits traspassar els meus dibuixos, les meues pintures, els meus textos…”.

****

• Diumenges d’octubre a desembre. D’11.00 a 13.00 hores.

Tallers: ‘Xicotets i xicotetes artistes’

Entrades: Sol·licita les places per a participar des de les 09.00 hores del dilluns corresponent a la setmana en què es realitza cada taller fins al dissabte a les 13.00 hores. Via Whatsapp al telèfon: 684082555, indicant el taller en el qual voleu participar i quants participareu en aquesta activitat.

“Cactus i suculentes”. Els participants podran recrear, utilitzant diversos materials, tant cactus (amb flors o sense elles, amb espines o sense elles, alts, baixos, redons) així com plantes suculentes, tant de tipus arbust com plantes penjants, amb les quals poder decorar les nostres cases amb obres que servisquen d’homenatge a la naturalesa. S’utilitzaran recipients de vidre per a crear els tests en les quals aniran les nostres creacions i podrem fins i tot crear una estructura en corda o llana per a penjar-les.

*****

• Dissabte, 14 de novembre. 21.00 hores.

Teatre-performance: “Miguel Hernández: ‘Si no em trauen d’ací muir’. De Gabriel Almagro”.

Entrades: 3 euros. En Instanticket, taquilla del Gran Teatre i Taquilla de L’Escorxador una hora abans de l’inici de la funció

Sinopsi: “A Miguel Hernández li van deixar morir, malalt, en el Reformatori d’Adults d’Alacant un 28 de març de 1942, després de passar per 7 presons diferents en 2 anys, 10 mesos i 24 dies. L’obra compta, en una trobada íntima amb el públic, les seues vivències, amors, decepcions i alegries”.

****

• Dissabtes 7, 14, 21 i 28 i diumenge 29 de novembre.

Taller de narració oral: ‘Et compte’ amb Marisela Romero.

Entrada gratuïta.

Informació: Activitat formativa dirigida a totes aquelles persones que vulguen aprofundir en les tècniques de la comunicació i l’expressió oral per a enfrontar-se a un públic atrapant l’atenció del qual escolta.

L’activitat està coordinada per Marisela Romero, actriu i professora de comunicació en la Universitat d’Alacant.

****

Gran Teatre

• Dijous, 12 de novembre. 20.30 hores.

Humor: ‘Com a la casa d’un… (en cap lloc…)’ de Santi Rodríguez.

Entrades a 17,50 euros en la taquilla del Gran Teatre.

Segons Santi Rodríguez, en el seu monòleg, “l’estranger és molt bonic, però està lluny i parlen molt rar. Jo sempre ho he dit, com a la casa d’un… En cap lloc. Perquè el curiós d’eixir fora és que et converteixes en un guiri sense adonar-te i els guiris deixen de ser-ho perquè són d’allí, d’on tu estàs… Què no t’assabentes? Vine’t a sentir-me i t’ho explique tot ‘despacico’…”

****

Sala Cultural La Llotja

• Divendres, 13 de novembre. 20.30 hores.

Concert: “Els Rebels”

Entrades: 10 euros. Taquilla Gran Teatre i taquilla de La Llotja una hora abans de l’espectacle.

Pocs grups de rock poden presumir d’estar quatre dècades en actiu. Els Rebels continuen girant sense parar, la qual cosa demostra que són una banda estimada pel públic i el seu concert és una festa garantida. Els Rebels actuaran a Elx amb format acústic que inclou bateria, contrabaix i dues guitarres acústiques.

• Dissabte 14 de novembre. 19.00 hores.

Teatre: “Preludi” amb Daniel Ortiz.

Entrades: 5 euros. En taquilla del Gran Teatre i de La Llotja una hora abans de l’espectacle.

Sinopsi: “Daniel Ortiz protagonitza ‘Preludi’, un dels grans èxits de la cartellera teatral madrilenya durant els últims mesos. Des de la seua estrena al desembre, l’obra va ser prorrogada durant quatre mesos consecutius. L’actor (‘Vis a vis’ o ‘El Vaixell’) és el responsable de l’adaptació teatral de la novel·la homònima de Jesús Ruiz Mantilla. L’obra narra la història d’un pianista espanyol com és Lleó de Vega, que està obsessionat amb la perfecció”

****

Cinemes Odèon

• Del dimecres 11 al diumenge 15 de novembre. Passes a les 17.00 i 20.30 hores.

Pel·lícula: ‘Aigües fosques’ de Todd Hayness. (els Estats Units, 2019)

Entrades en Instanticket i taquilles que obriran 45 minuts abans de cada sessió.

Sinopsi: “Inspirada en una impactant història real. Un tenaç advocat descobreix el fosc secret que connecta un nombre creixent de morts i malalties amb una de les corporacions més grans del món. En el procés arrisca el seu futur, el seu treball i fins a la seua pròpia família per a traure a la llum la veritat”.

****

Sala La Tramoia

• Dissabte 14 de novembre. 18.00 hores.

Teatre infantil: ‘Polzet’ de Teatre Paradís (Vitòria-Gasteiz).

Entrades, 4 euros. Es podran reservar en persona, en C/Manuel López Querda, 2. Per telèfon-fax-contestador: 96 663 54 54. Per correu electrònic: tramoia@tramoia.org.

Recomanada a partir de 7 anys.

Sinopsi: “Els clàssics ho són per la seua capacitat de resultar contemporanis en qualsevol temps. Polzet és un compte en el qual un xiquet menut i enginyós salva a tots els seus germans i a la seua família, després que els seus pares desesperats hagen hagut d’abandonar-los en el bosc per falta de recursos”.

****

Plaza del Congrés Eucarístic

• Del dimecres 11 al dissabte 14 de desembre.

Exposició itinerant: “Sebastião Salgado. Gènesi”.

Visites guiades per a públic general. Dissabte a les 17.00 hores en valencià i diumenges a les 12.00 hores en castellà. Sense reserva prèvia.

“Gènesi” és la cerca dels orígens del món i del planeta que habitem, un món que ha evolucionat durant milers d’anys abans de veure’s enfrontat al ritme de la vida moderna. Aquesta exposició presenta fotografies de paisatges, animals i persones allunyats del món modern: regions vastes i remotes, intactes i en silenci, on la naturalesa continua regnant. Comissària: Lélia Wanick Salgado.