El quartet de saxofons Porpra Pansa arriba al Auditori Teulada Moraira aquest estiu per a impartir el Festival Saxem. Una proposta educativa, pedagògica i cultural.

El Festival Saxem, un producte dels saxofonistes de Porpra Pansa obrirà l’Acadèmia d’Estiu del Auditori Teulada Moraira. Les activitats tindran lloc en aquestes instal·lacions el 30 de juny, 1, 2 i 3 de juliol.

Una aposta de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Teulada, a la qual se suma la Fundació del Auditori Teulada Moraira. El regidor d’educació, Carlos Martínez, manifesta que “apostar per l’educació en aquesta línia didàctic-musical és una cosa molt interessant. A més de que es tracta d’un producte que aporta valor al nostre municipi. El poder oferir aquest tipus d’activitats que aporten coneixements personals a cada participant, així com vincles socials és una cosa que ens enorgulleix. Martínez afig, “realment es tracta d’un producte molt complet i divers on cada participant podrà a més d’aprendre noves tècniques per part dels professors que impartiran les classes, gaudir dels tallers, de la interpretació en públic de l’aprés, i d’aquelles activitats que s’oferiran per al gaudi del nostre municipi. Invertir en educació és una cosa molt important i necessari”.

L’objectiu d’aquesta acció tracta que confluïsquen diverses línies en les quals a través de l’educació puga atraure al nostre municipi la participació de gent tant d’àmbit nacional com internacional.

Aquest Festival té els seus orígens l’any 2011 mitjançant classes magistrals, que el quartet organitzava en altres llocs, amb la participació del professor dels Països Baixos Johan van der Confronten, però és en el 2016 quan presa la forma actual i rep el nom de SAXEM, un festival únic pel seu eclecticisme on tenen cabuda tots i totes els/les saxofonistes sense importar l’edat i el nivell. Per aquest Festival han passat professors de renom com el mateix Johan van der Confronten, David Pons, Antonio García, Tomás Jerez, el pianista Manuel J. Corbacho i els components del quartet Porpra Pansa.

Per a aquesta primera edició a Teulada Moraira el Festival comptarà amb els professors Ties Mellema, saxofon (Països Baixos), Juan Jiménez Alba, saxofon (Sevilla), Juan M. Corbacho, repertori amb piano (Madrid) i Porpra Pansa, música de cambra (Comunitat Valenciana). A més, els/les participants al Festival tindran l’oportunitat d’assistir a conferencies, tallers, exposicions i activitats de temps lliure en el nostre municipi. Cal destacar una de les activitats més importants, els concerts oberts a públic que tindran lloc totes les nits del Festival a càrrec dels professors i alumnat participant.

Els interessats a assistir a aquesta perfecta combinació educativa d’activitats durant l’època estival a Teulada Moraira, i així gaudir de la bellesa natural que ofereix aquest paradís de la Costa Blanca pot trobar més informació en: www.purpurapansa.com/saxemteuladamoraira

Conscients de la situació actual que estem travessant a causa de la COVID-19, s’ha tingut en compte que l’espai d’actuació de les activitats compte amb totes les mesures de seguretat necessàries que marca la normativa sanitària, perquè el Auditori Teulada Moraira siga un espai segur.

Des de l’Ajuntament i la Fundació de l’auditori se senten il·lusionats que aquest Festival puga desenvolupar-se en el municipi. Un producte amb una mirada a la línia de turisme de coneixement i cultural. “Veuen, aprén i gaudeix”, és el lema que des de la marca turístic/cultural de l’Acadèmia d’Estiu, es llança com a reclam perquè la gent vinga i participe, a més d’aprendre nous conceptes del món del saxofon, i que al seu torn puga gaudir d’uns dies d’estiu en un ambient relaxat i segur com és Teulada Moraira.